Acties en Resultaten

Samen in 2023- activiteiten van HUMANE in 2023

Terugblik op HUMANE in 2022

SAMEN DE WINTER DOOR: Een Nieuwe  Oorlogswinter op Komst: Voedselonzekerheid en de Tragische Consequenties voor Europa

Als gevolg van de oorlog in Oekraïne heeft de wereld te maken met een verwoestende voedselonzekerheidscrisis met ernstige gevolgen, ook voor Europa. In Oekraïne zelf, zijn er meer dan 6 miljoen mensen ontheemd geraakt en maar liefst 17 miljoen mensen zijn afhankelijk geworden van humanitaire hulp om te overleven. 

De impact van deze crisis is niet beperkt gebleven tot Oekraïne zelf, maar heeft zich verspreid naar andere delen van de wereld, waaronder Europa.

Een van de zwaarst getroffen landen in Europa is Roemenië, dat al bekend stond als een van de armste landen in de regio. De voedselonzekerheidscrisis heeft de situatie daar aanzienlijk verslechterd. Meer dan de helft van de bevolking op de platteland leeft nu in extreme armoede. 

HUMANE blijft vastberaden om hulp te verlenen in oorlogs- en crisisgebieden. Met de naderende strenge winter lanceren we onze nieuwe wintercampagne:

“Samen de Winter Door!” 

Tradities versterken, feestdagen verbinden, chocolade verzacht: Hand in Hand voor Voedselzekerheid

We roepen jou op om ons te helpen voedselhulp te verzamelen en te verstrekken aan degenen die het hardst getroffen zijn. Samen kunnen we ervoor zorgen dat minder mensen in deze moeilijke periode zonder basisvoedsel komen te zitten.

Hoe kunt u helpen (meer weten):

Hoe kun jij helpen:

– Doneer in bulk niet-bederfelijke voedselproducten.

– Bied voedselproducten aan tegen non-profit inkoopprijzen.

– Doneer geld.

– Verspreid het woord

Alsjeblieft, als u kunt, doneer nu!

Geef hoop, bouw toekomst: samen voor arme kinderen in Roemenië!

Een traantje van geluk. Een droompje dichterbij. Een zorg minder. Een mooie verrassing. Een goede start van een nieuw schooljaar. 

Dankzij jullie steun hebben HUMANE en Asociatia Grup Civic deze waardevolle momenten kunnen creëren voor arme kinderen in het dorpje Blandesti, Roemenië. Onze oprechte dankbaarheid gaat uit naar jullie!

Met jullie gulle donaties hebben we essentiële steun kunnen bieden aan deze kinderen, zodat ze hun dromen kunnen najagen. Onderwijs is een fundamenteel recht, geen voorrecht. Ongeacht hun sociale en economische achtergrond verdienen alle kinderen de kans om onderwijs te volgen en hun volledige potentieel te bereiken. Jullie bijdrage helpt hen deze droom werkelijkheid te maken. Samen maken we een positieve impact en bouwen we aan een betere toekomst voor deze kwetsbare kinderen.

Jullie steun maakt werkelijk het verschil en schenkt hoop aan degenen die het het meest nodig hebben. We zijn diep dankbaar voor jullie betrokkenheid en vrijgevigheid.

Maar onze missie stopt hier niet. We blijven ons inzetten om nog meer kinderen te bereiken, nog meer dromen waar te maken en nog meer levens te veranderen. Help ons helpen!

Van droom naar realiteit: help arme kinderen in Roemenië groeien, leren en hun dromen najagen!

Ook in Roemenië staat het nieuwe schooljaar voor de deur. Wij willen graag bij de kinderen staan die daar gebukt gaan onder armoede.

Jij kunt helpen! Doneer een nieuwe schooltas en schoolspullen met hun favoriete superhelden, zodat deze kinderen vol enthousiasme en hoop naar school kunnen gaan.

Doe vandaag nog mee samen met Stichting HUMANE  en Asociatia GRUP CIVIC Botosani Roemenië in de actie  “Ghiozdanelul”. 

Wij staan voor gelijke toegang tot onderwijs. Het is een fundamenteel recht voor alle individuen. Onderwijs moet toegankelijk blijven voor iedere persoon, ongeacht de sociaaleconomische status. Help ons bijdragen aan de kwaliteit van het onderwijs voor arme kinderen in Roemenië!

Jouw hulp kan een wereld van verschil maken en hun toekomst vormgeven. 

Onderwijs, een recht, geen privilege! 

#RightToEducation #donate

https://betaalverzoek.rabobank.nl/betaalverzoek/?id=_nD95CfvSc-yqlcKVVcLcg

Sport zorgt voor gezonde afleiding in oorlogstijden ⚽️❌💣

Dank Adri Zwarthoff en Craft Sportswear voor jullie aanhoudende steun voor de mensen in Oekraïne. 

Vier volle pallets met Craft kleding op weg naar kinderen die o.a. in weeshuizen verblijven! Top hoe jullie elke keer jullie menselijke kant laten zien.  Partners houden elkaars hand vast. Mooi dat jullie dat zelfs in tijden dat niet iedereen dat doet wel blijven doen! 🙏💖🆘

HUMANE en Antifragility samen in actie met Pasen in Lutsk, Oekraïne

Wat een prachtige actie van Olena en Stichting Antifragility in Lutsk! 
Dankzij een donatie van stichting HUMANE heeft ze maar liefst 300 mensen die ze dagelijks van voedsel voorziet tijdens Orthodox Pasen in Ukraine kunnen verrassen met heerlijk paasbrood en lekkere chocolade. Het paasfeest is het belangrijkste familiefeest van het jaar in Oekraïne, en Olena heeft ervoor gezorgd dat deze mensen toch kunnen genieten van een bijzondere en smakelijke viering.

Maar Olena doet nog veel meer dan alleen tijdens Pasen hulp bieden. Met slechts 0,50 cent per persoon per dag kan ze dagelijks mensen van eten voorzien. Het is hartverwarmend om te zien hoe ze zich inzet om de mensen in deze humanitaire crisis, ontstaan door de onnodige oorlog, te helpen.

Jij kunt ook een verschil maken! Door te doneren aan stichting HUMANE kun je Olena en haar belangrijke werk steunen. Samen kunnen we de mensen in Oekraïne helpen en bijdragen aan het verlichten van de huidige noodsituatie. Laten we samenwerken en de kracht van menselijkheid tonen. 

Medische hulpmiddelen van Isala onderweg naar Oekraïne

Onze oproep om hulp ging viraal binnen Isala! Zoveel mensen raakten enthousiast en geïnspireerd, dat het succes van deze actie zich als een olievlek verspreidde. Echoapparaten, ziekenhuis- en IC-bedden, matrassen, rolstoelen, bewakingsmonitoren, bloeddrukmeters en nog veel meer! In ISALA is de afgelopen weken een indrukwekkende collectie medische hulpmiddelen voor Oekraïne ontstaan. En de collectie groeit nog steeds. De couveuse voor de kwetsbare vroeggeboren oorlogssbaby’s is het kroonjuweel!

‘Het bewijs dat er uit zoiets tragisch toch nog iets moois kan ontstaan.’

Samen met Stichting SOEGG zullen we ervoor zorgen dat deze belangrijke donatie snel en goed op de plek komt waar het het hardst nodig is.

Meer weten?

Honger in Oorlog

Steun ons in onze missie om het leven van de meest kwetsbare mensen in Lutsk, Oekraïne te verbeteren!

Voor € 50,- aan inkoopkosten kunnen we 100 mensen op een dag een warme maaltijd aanbieden. Het koken en uitdelen gebeurt door Olena, haar familie, vrijwilligers en vrienden van de de lokale hulporganisatie Antifragility in Lutsk. De kosten zijn dus maar € 0,50 cent per persoon per dag.

Elke donatie, hoe klein ook, is welkom! Laat ons samen zorgen voor een warm en veilig onderkomen voor deze mensen. Zodat ze in deze moeilijke oorlogstijd toch een plek hebben met eten, warmte en veiligheid.

Meer weten?

Het Cherkasy Ziekenhuis in Oekraïne kan blijven werken door noodaggregaten uit Nederland 

Het Ziekenhuis en de Huisartsenposten
in Cherkasy zijn niet langer afhankelijk van het elektriciteitsnet om patiënten medische zorg te verlenen. Dankzij een sponsoractie van Rotary Noord-Nederland en Stichting HUMANE beschikken deze medische instellingen sinds begin deze week over noodaggregaten. Daarmee zijn inwoners uit de wijde omtrek van Cherkasy in de oorlog verzekerd van de noodzakelijke zorg.

De actie

De partijen haalden in korte tijd geld op voor 12 aggregaten bij particuliere sponsoren en individuele Rotary Clubs, veel meer dan gehoopt. En dat betekent dat niet alleen het ziekenhuis aggregaten kon aanschaffen, maar ook verschillende scholen in het gebied. Voorzitter Gerrit van Bruggen van Rotary Zwolle-IJsselland: “Ongelooflijk hoe betrokken en eensgezind de hulp geboden werd.” Marc Huitink van HUMANE: “Samen hebben we verschil kunnen maken. Inmiddels zijn de aggregaten aangekomen en geïnstalleerd in Oekraïne.”

Alexei Trifonov

De actie kwam tot stand door een noodoproep van Alexei Trifonov die met zijn gezin uit Kharkiv is gevlucht en nu tijdelijk in Dalfsen (Overijssel) woont. Hij is werkzaam in het ziekenhuis in Cherkasy en luidde de noodklok bij Rotary Zwolle IJsselland. Na intensief contact met het ziekenhuis in Cherkasy sloegen stichting HUMANE en de Rotary de handen ineen en ging men op zoek naar de benodigde financiering en aggregaten.

Huitink: “Deze oproep past uitstekend bij onze missie.” Van Bruggen: “Hetzelfde geldt voor de Rotary. Wij zetten ons in voor wie – tijdelijk – kwetsbaar is. Dit keer is het voor Oekraïne, een volgende keer is het wellicht weer dichter in de buurt.”

Dank aan Marc Huitink, Gerrit van Bruggen en Prof.dr. Olha Paliychuk, die namens HUMANE, Rotary Zwolle-IJsselland en Rotary Club Cherkasy zich hiervoor hebben ingezet.

” Trek je winterjas uit voor Oekraine” – Jouw donatie is aangekomen!

Meer dan 10 000 winterjassen met een eigen verhaal, drie vrachtwagen vol met warme hulp hebben de eind bestemming bereikt en worden uitgedeeld aan de mensen die lijden tijdens de oorlogswinter in Oekraine. Miljoen mensen daar hebben geen toegang meer tot stroom door de verwoestende bombardementen. Mensen worstelen om hun schuilplaatsen te verwarmen, warme kleding te kopen en warme maaltijden te koken.

De initiatief “Trek je winterjas uit voor Oekraïne” van Stichting MYzwolle en Stichting HUMANE, van afgelopen maanden was een enorm succes. Dankzij jouw ongeëvenaarde inzet en generositeit, hebben wij vele mensen kunnen helpen. Jouw donatie is goed aangekomen in Oekraïne en is door de lokale hulp stichting SingleGoal van Maya Muraviova verspreid onder de mensen die het hardst in nood zijn in de oorlogsgebieden van Kharkiv, Zaporizhia, Donetsk, Mykolaiv en Kherson. 
Dank je wel, donateur uit Nederland! 
Jouw hulp geeft weer vertrouwen in de mensheid, in de tijd waarin de Oekraïners het zelf kwijt zijn geraakt.

Credits als filmproducent aan Lex Olthof van 1tube

Stichting HUMANE schenkt thermokleding aan kinderen met speciale behoeften in een internaat in de regio Kharkiv, Oekraïne.

Het Oekraïense volk wordt op de proef gesteld door steeds gewelddadiger Russische luchtaanvallen op civiele infrastructuur. Ze hebben het ongelooflijk moeilijk om temperaturen onder het vriespunt te overleven. Steden en dorpen zijn in duisternis gehuld en mensen hebben vaak geen manier om warm te blijven. De Oekraïners worden geconfronteerd met de strengste winter sinds de Tweede Wereldoorlog.

Help je mee?

Respect voor de Oekraïense Stichting Single Goal die ongelooflijk hard werkt om de slachtoffers van deze oorlog te helpen. Dank aan Stichting MYzwolle voor hulp bij de logistiek. 

Dank aan Adri Zwarthoff en Craft Sportswear Benelux  voor hun medewerking.

“Trek je winterjas uit voor Oekraïne”

De Stichting HumaneMYzwolle en het IJsbeelden Festival slaan de handen ineen met als doel om zoveel mogelijk winterjassen tijdens het IJsbeelden Festival in te zamelen voor de inwoners van Oekraïne. Ook Zwolse theaters sluit aan bij ons initiatief “Trek je winterjas uit”.

De ontwrichting in Oekraine wordt met de dag groter. De bombardementen, de stroomuitval en de koude winter vormen een steeds grotere bedreiging. Miljoenen mensen hebben momenteel geen goede toegang meer tot stroom, terwijl de temperaturen daar vaak ver onder nul liggen. 

Wij vinden niet dat we hen aan hun lot over kunnen laten en we roepen iedereen op solidariteit te blijven tonen.

Het plan is om zoveel mogelijk winterjassen in te zamelen. De tijd dat de mensen hun winterjassen nog echt verslijten ligt al lang achter ons. De keuze om toch (weer) een nieuwe winterjas te kopen is (vaak) van modieuze aard.  Menig winterjas van vorige jaren beland op deze wijze in de opbergruimte of zolderkast.

Rob Zuidema directeur van Zwolse Theaters: “Normaal hang je jas op in de garderobe en geniet je daarna van een prachtige voorstelling. Het is vreemd dat voor de mensen in Oekraïne die werkelijkheid opeens is verdwenen. Juist in deze tijden richting kerst en oud en nieuw zouden ook zij eigenlijk de warmte en gezelligheid moeten kunnen voelen. Helaas is dat daar nu ver weg.” 

Neem jouw oude winterjas mee naar het IJsbeelden Festival of laat je jas achter als je op bezoek bent geweest bij de Zwolse Theaters. Wij brengen jouw donatie snel naar  Oekraïne.

Doneer je jas om hun hart te verwarmen!

Een simpele actie die het verschil kan maken. Wil jij ook mee doen met onze actie?

Actie: “Trek je winterjas uit voor Oekraïne”

Doel: Doneer een jas om een hart te verwarmen

Wat: Winterjassen / Skijassen / Skibroeken / thermokleding / mutsen / sjaals / handschoenen / dekens / gelddonaties voor medicijnen en voedsel. 

Waar/Waneer:

Bij de lokaties hier onder t/m 31 januari 2023:

Bezoekers van het Ijsbeeldenfestival  tijdens uw bezoek binnen de openingstijden.

Bezoekers van de Zwolse Theaters: – tijdens uw bezoek voor de geplande voorstelling.

Andere inzamelpunten:

Zwolle:

  • Assendorperdijk 1 – op werkdagen 0800- 1700uur.
  • Zwin 3 – op werkdagen 1500- 2000uur, in het weekend 1000-2000uur.
  • Floresstraat 22 – zaterdagen 0900-1200uur.

Hattem:

VV Hattem: op werkdagen  0900-1100uur en 1530-1730uur, zaterdagen 1500-1800uur 

Weesp

OrthodontistenClinic aan de Vecht– op werkdagen 0900-1600uur

Muiderberg

Yenth van Alebeek – op afspraak

Samen geven we warme hulp aan de mensen die lijden in Oekraïne tijdens de oorlogswinter.
Meer dan 270 kuub aan hulpmiddelen, meer dan 10 000 winterjassen met een eigen verhaal vertreken morgen, 15 januari 2023, richting Oekraïne.
Bedankt iedereen voor jullie hartelijke donaties!
MYzwolle Nederlands IJsbeelden Festival Zwolse theaters Theater De Tamboer : Hoogeveen Baas BV OK Isala Vv Hattem TC Hattem Verhoek Europe Furori_race


Kunstenaar Ans Markus geeft hoop in tijden van een wrede oorlog en doneert haar nieuwste kunstwerk

Om hulp te bieden aan de kinderen in nood in Oekraine  heeft kunstenaar Ans Markus een schilderij gemaakt en gedoneerd aan Stichting HUMANE. Wij zullen deze mooie een betekenisvolle creatie veilen en de opbrengst zullen wij volledig inzetten in hulp voor de kinderen en hun gezinnen die nu lijden onder de oorlog.

Met het schilderij wil Ans Markus hoop geven in de tijden van een wrede oorlog. Dat gezinnen weer herenigd worden, en er weer ruimte voor verbinding komt.

Ans Markus schildert en exposeert ruim 45 jaar. Haar werken zijn geliefd en van hoge kwaliteit. Met haar nieuw realisme plaatst Ans Markus zich in de traditie van Frida Kahlo en Charley Toorop. Na haar ziekte in 2020 heeft ze zich herpakt met de expositie “Verbonden vrijheid” die momenteel in Museum Slager in Den Bosch te zien is. Dit is haar eerste expositie sinds haar overzichtstentoonstelling in Museum de Fundatie 5 jaar geleden. Momenteel geeft ze haar energie vooral aan projecten die ze betekenisvol vindt in deze tijden. 

Ans Markus over haar nieuwste kunstwerk: 

“Dit schilderij is symbolisch voor de hereniging”

“Dit schilderij maakte ik om aan te geven hoe wreed een oorlog kan zijn”

ANS MARKUS

Zware winter voor gevluchte gezinnen in Oekraïne

15 miljoen mensen mogelijk afhankelijk van hulp

Miljoenen mensen uit Oekraïne die door de oorlog zijn ontheemd, gaan een gevaarlijke winter tegemoet. Ze worstelen om hun schuilplaatsen te verwarmen, warme kleding te kopen en warme maaltijden te koken.

Noodhulppakketten dringend nodig 

Onze winterhulp is erop gericht om mensen veilig de winter door te helpen. We leveren daarom warme dekens, winterse kleding en noodgenerators voor kachels om warm te blijven.

“Heel erg bedankt dat jullie ons niet vergeten zijn en dank aan SingleGoal en Stichting Humane uit Nederland.” (vrij vertaald)

Noodmedicijnen naar Oekraïne

Hemostatische medicijnen om het bloeden te stoppen, antibiotica om infecties te bestrijden, pijnstillers om het lijden te verlichten. Deze medicijnen zijn door HUMANE met jouw geld verstrekt. Dankbaar voor jouw hulp!
Doneer vandaag om morgen verschil te maken! Wij geven jouw hulp 100% door!

Inzamelen medische apparatuur

Kan jij ons helpen met soortgelijke apparatuur en medische hulpmiddelen? Of doneer je een financiële bijdrage zodat we medicatie kunnen inkopen?

We horen graag van je. De nood is daar op het hoogst!

Nederlandse ziekenhuizen slaan handen ineen met Stichting HUMANE voor Oekraïne

Om noodklinieken in Oekraïne te voorzien van noodzakelijke apparatuur en hulpgoederen, sloegen de Nederlandse ziekenhuizen Albert Schweitzer, UMC Utrecht en ISALA Zwolle met Philips Benelux de handen ineen. Zij kwamen daarmee tegemoet aan de noodkreet van Stichting HUMANE die via haar lokale hulpverleners in Oekraïne de vraag kreeg om deze medische hulpmiddelen. 

De apparatuur is inmiddels goed aangekomen in Oekraïne en al in gebruik genomen in zwaargetroffen lokale ziekenhuizen met uitgeputte voorraden van medicijnen en een tekorte aan medische apparatuur.

Hygienisch met Wecovi

Wecovi schenkt 10 pallets desinfectiespray en 10 pallets desinfectiedoekjes aan Stichting HUMANE. De spray is vooral nuttig in medische omgevingen waar oppervlaktes makkelijk gedesinfecteerd kunnen worden met de spray.

Inzamelen energie gerelateerde hulpmiddelen Baas B.V.

Sinds maart verzamelt energiespecialist Baas B.V. hulpmiddelen om onze lokale hulpverleners in Oekraïne te voorzien van energie gerelateerde hulpmiddelen.

Kan jij ook helpen met de juiste hulpmiddelen?

Baas B.V. is een specialist in energie en dat is juist heel hard nodig in de getroffen gebieden. Door de gevechten is stroomuitval aan de orde van de dag. Ook wisselt de energiebehoefte per gebied en locatie sterk. Daarom is er steeds meer behoefte aan energie gerelateerde gereedschappen en technisch materieel. Baas BV doneert een ruim assortiment aan:

Noodstroomgeneratoren, accuschroefboormachines, boorhamers, boormachines, decoupeerzagen, haakse slijptollen, kabelhaspels, looplampen, reciprozagen en werklampen. 

Dit wordt aangevuld met kleding, helmen, veiligheidsbrillen, EHBO-koffers, kruiwagens en handgereedschap om sleuven te graven. 

We zijn ontzettend blij met deze donatie en we weten zeker dat het gereedschap en de apparaten zeer welkom zijn.

Zacht slapen op

Auping matrassen

Dankzij een royale gelddonatie en met de hulp van beddenfabrikant Auping, levert Stichting HUMANE 310 matrassen aan vluchtelingenopvangcentra in Oekraïne. Het transport werd door Verhoek Europe snel en kosteloos tot aan de grens met Oekraïne gefaciliteerd. We zijn nederig met de steun van onze donateurs, Auping en Verhoek Europe en ontzettend dankbaar voor dit gebaar.

Craft doneert thermokleding voor vluchtelingen Oekraïne

Vanuit de rampgebieden, waar we hulpverleners ondersteunen in hun zorg voor vluchtelingen kregen we de vraag voor warme kleding. Onze sponsor Craft twijfelde geen moment en leverde dozen vol met thermokleding. Deze werden snel op transport (samen met andere verzamelde goederen) gezet naar Oekraïne, waar de lokale hulpverleners zorgen dat de hulpgoederen op de juiste plek terecht komen.

Beneffiet event

Britten Concert voor de Vrede

Op zondag 3 april werd het Britten Concert voor Vrede georganiseerd. Alle opbrengsten gingen naar onze stichting. Ze haalden uiteindelijk €8.700,- op! We zijn ontzettend dankbaar voor hun gulle donatie.

Kunstproject ‘Quo Vadis’ van

Co Zwolle

Als je indringende schilderijen en kunstobjecten wilt zien die gemaakt zijn door kunstenaars die gevlucht zijn uit Oekraïne, bekijk dan Quo Vadis. Wil je zo’n kunstwerk mee naar huis nemen?

Dat kan als je de hoogste bieder bent.

Ruim €6.300 is er opgehaald voor hulpprojecten van HUMANE en daar zijn we supertrots op!

We hopen allemaal op betere tijden voor Oekraïene.

Credits: Foto’s gemaakt door: Vlad Lodoaba, fotograaf bij Vibe Collector

Opname en video gemaakt door: Anne van den Berg, content creator

Zet brood op de tafels in Oekraïne!

Dankzij onze donateurs konden we 2.000 meergranenbroden en 2.000 Paasbroden leveren in Oekraïne. Voedseltekorten zijn aan de orde van dag, maar vooral tijdens een speciale feestdag als Pasen extra schrijnend. Daarom zetten we de actie ‘Zet brood op tafel voor Pasen’ op en daarmee verzamelden we uiteindelijk genoeg om die 4.000 broden te kunnen laten produceren en afleveren in het noodgebied.

Nieuwe vrachtwagen voor logistieke oplossingen

Daniel Caslariu, de initiatiefnemer van de Stichting Grup Civic Botosani, zat met de handen in zijn haar. Van oorsprong hielp Grup Civic met humanitaire hulpverlening aan ouderen en armen in het buitengebied van Botosani. Sinds de oorlog in Oekraïne helpen ze in en om Botosani, maar ook in Oekraïne met de opvang van vluchtelingen. De groep helpt met vervoer, voedsel, slaapplekken, maar Daniel liep logistiek vast. Daarom heeft Stichting HUMANE geholpen met de aanschaf van een extra vrachtwagen. Zo kan hij meer hulpmiddelen op de plaats van bestemming krijgen.

Hulpverlenen aan ouderen in Roemenië

Wist je dat niet alleen Oekraïne is zwaar geraakt door de oorlog. Ook in Roemenië veroorzaakt de oorlog noodlijdende situaties. Zeker de oude mensen in en rond Botosani, een regio waar de armoede voor de oorlog al hard om zich heen greep, lijden onder voedseltekorten, eenzaamheid en armoede.

Wil je ook bijdragen?

Onze partner Grup CIvic Botosani vroeg onze hulp en daar hebben we uiteraard gehoor aan gegeven. Daniel Caslariu van Grup Civic vertelt: ‘Oude mensen worden ten val gebracht door ziekte, armoede en eenzaamheid. Hun gezichten vertonen diepe groeven van het lijden. Uit hun ogen is elk sprankje hoop verdwenen.’

Stichting HUMANE €1500 overgemaakt aan Grup Civic om noodpakketten te kunnen afgeven aan 22 oudere gezinnen in de gemeente Dersca, Roemenië, die het meest lijden onder de situatie. Caslariu: ‘De oude mensen huilden toen ze zagen dat er vreemden waren die aan hen dachten en een sprankje hoop en vreugde wilden brengen. Door hun dankbaarheid konden ook wij het niet droog houden.’

Caslariu reed samen met een groep enthousiaste vrijwilligers rond om de pakketten af te leveren. Hij zet daarmee de vrachtwagen die we aan het begin van de oorlog hebben gesponsord goed in. We zijn ontzettend ontroerd door de actie van Civic Grup Botosani. En blij dat we een beetje hoop hebben kunnen geven aan hen die zo lijden onder de oorlog.

Tablets van Trixon voor online onderwijs

Trixon, specialist in gerefurbished tablets, laptops en smartphones, heeft 100 tablets gedoneerd aan Stichting HUMANE. De tablets zijn dezelfde dag nog op transport naar Roemenië en Oekraïne gegaan, zodat de vluchtelingen contact kunnen houden met de buitenwereld nadat ze huis en haard hebben verlaten om de oorlog te ontvluchten. We zijn ontzettend dankbaar voor de donatie.

Donatie Romana Netea-Maier

Romana Netea-Maier heeft haar benoeming tot hoogleraar Endocriene Tumoren aangegrepen om geld in te zamelen voor Oekraïne. Uiteindelijk heeft de actie €1.595,- aan donaties opgeleverd. We zijn ontzettend dankbaar voor haar bijdrage en initiatief voor deze donatie.

Donatie Aura Timen

Aura Timen, voormalig Hoofd van de Landelijke Coördinatie Infectieziektebestrijding, wilde voor haar afscheid van het RIVM graag een cadeau ontvangen in de vorm van een donatie aan Stichting HUMANE. Uiteindelijk hebben we €1.450 in ontvangst mogen nemen. Bedankt, Aura en donateurs!

Actie

VV Hattem

Geel Blauw

voor

Blauw Geel

V.V. Hattem haalt €5.050 op voor Oekraïne met de actie Geel Blauw voor Blauw Geel. Daarvoor organiseerden ze meerdere activiteiten tijdens de wedstrijd tegen BAS Voetbal uit Biddinghuizen. We zijn ontzettend dankbaar voor deze actie.

Donatie

10Mijl van Zwolle Zuid

We hebben een grote donatie gekregen door de 10 mijl van Zwolle Zuid. Enorm dankbaar voor iedereen die heeft meegeholpen! Met deze donatie kunnen wij helpen met het opzetten van een gynaecologische kliniek in een veilig grensgebied voor de Oekraïnse (zwangere) vrouwelijke vluchtelingen.

Donatie

Dragos Diculescu

Bedankt Dragoş Diculescu voor je royale donatie aan onze stichting!

Basketballer Dragos Diculescu van Landstede Hammers vroeg zijn fans om te bieden op twee van zijn shirts om geld op te halen voor Oekraïne. Uiteindelijk haalde hij €450 op en daar telde hij zelf nog eens €550 bij op. In totaal doneerde hij dus maar liefst €1000,- aan Stichting Humane. 

Ontzettend bedankt Dragos! Jij bent een echte sportheld die zijn voorbeeldrol met klasse invult! 

Oekraïne heeft nooit gekozen voor deze oorlog, maar wij hebben wél een keuze. Wij kunnen kiezen om onze handen uit de mouwen te steken en te helpen. 
Samen maken we het verschil en dat laat Dragos weer eens haarfijn zien. 

De donatie wordt direct ingezet voor hulp aan Oekraïne via onze lokale hulpverleners.

Wil jij net als Dragos ook een bijdrage leveren? Doneer nu!

Hammertime! Benefietwedstrijd van de Landstede Hammers

De Landstede Hammers brengen een belangrijk goed doel onder de hamer tijdens de benefietwedstrijd tussen Landstede Hammers (Zwolle, Netherlands) en het Duitse RASTA Vechta . De opbrengst via de sponsors en jullie donaties gaat volledig via Stichting HUMANE naar Oekraïne.
De oorlog in Oekraine woekert nog steeds voort en naast de 5,5 miljoen Oekraïners die het land zijn ontvlucht, zijn 6,5 miljoen Oekraïners binnen hun eigen vaderland op de vlucht. Met jouw hulp redden we samen levens!
Geen prime time in het Nieuws meer? Geef ons dan je volle aandacht tijdens de Hammertime! Help ons helpen! 
Credits voor het maken van de promotiefilm: dank aan Jonathan Mak @ MAK Media

Donatie Zwolse Rotaryclubs

Stichting HUMANE brengt drie Zwolse Rotaryclubs in contact met Rotary Botosani. Dat leidt tot een donatie van €9.100 aan Rotary Botosani voor noodhulp voor Oekraïense vluchtelingen in Oekraïne en Roemenië. De donaties zijn omgezet in noodvoedsel en we hebben dat in drie transporten naar Roemenië gebracht. Op 19 april, 22 april en 5 mei zijn deze transporten aangekomen in Roemenië. We zijn ontzettend ontroerd door de enorme verbintenis tussen de Rotaryclubs en we danken de drie Zwolse Rotaryclubs voor hun gulle donatie.

Donatie

Lions Club Hattem

Lionsclub Hattem organiseerde op 10 april een wijnproeverij waarvan de opbrengst volledig ten goede van Stichting HUMANE kwam. Ze hebben voor Oekraïne uiteindelijk €2.500,- verzameld. We zijn ontzettend blij met deze opbrengst!

Actie statiegeld-bonnen bij Albert Heijn

Het goede doel voor statiegeld van Albert Heijn in Hattem gaat al weken naar Stichting HUMANE. Tot nu toe heeft deze actie al €1.493,50 opgeleverd! We zijn ontzettend blij met deze gulle donatie en danken Albert Heijn en alle Hattemers die gedoneerd hebben voor hun bijdrage.

Donatie van Oscar

Stichting HUMANE ontving €74,70 van Oscar. We zijn ontzettend dankbaar voor zijn actie!

Donatie van Julia, Julie, Vesper en Evi

Vier meiden uit Hattem hebben alles op alles gezet om zoveel mogelijk geld te verzamelen voor Stichting HUMANE en dus de oorlog in Oekraïne. Julia, Julie, Vesper en Evi verzamelden flessen en verkochte zelfgemaakte armbandjes, waarmee ze €77,75 hebben verzameld en gedoneerd.

We zijn ontzettend dankbaar en heel blij met de bijdrage. We zorgen dat jullie donatie snel en direct bijdraagt aan onze hulp aan de lokale hulpverleners in Oekraïne.