Op 24 juni 2022 wordt de expositie Quo Vadis geopend bij CO met kunstwerken gemaakt door gevluchte Oekraïense kunstenaars. De tentoonstelling loopt tot 10 juli en is onderdeel van Proto Zwolle. Bezoekt u de tentoonstelling? Dan kunt u bieden op de kunstwerken. De opbrengst gaat in zijn geheel naar Stichting HUMANE, zodat we Oekraïeners die zijn achtergebleven kunnen helpen.

Quo Vadis, Latijns voor ‘waar ga je heen?’, is een kunstproject gestart door ondernemers bij CO en in samenwerking met Stichting HUMANE opgezet. In dit project werken gevluchte Oekraïense kunstenaars samen met ondernemers van CO om hun ervaringen te vertalen in kunst. De expositie met deze kunstwerken, die onderdeel is van Proto Zwolle, wordt op 24 juni 2022 om 14.00 geopend door Wethouder Schuttenbeld.

Ben jij erbij? De expositie is bij CO, Esdoornstraat 3 in Zwolle.

Van wie zijn de kunstwerken?

De kunstenaars die aan het werk zijn in het Atelier van CO hebben een zware periode achter de rug. Om al die ervaringen een plek te geven, krijgen de vluchtelingen ruimte, tijd en materialen. Een van de voorwaarden om mee te doen met dit project is dat de kunstenaars deskundig zijn binnen hun vakgebied. De kunstwerken zijn tot 10 juli te bezichtigen en tot die tijd kan je een bod uitbrengen.

De opbrengst komt volledig ten goede van Stichting HUMANE. Wij helpen lokale hulpverleners in noodgebieden. Op dit moment zijn we actief in Oekraïne en Roemenië. Door onze directe lijnen weten we precies welke hulpmiddelen nodig zijn. En doordat wij honderd procent vrijwillig werken en geen overhead hebben, gaat honderd procent naar het goede doel.

Wees welkom!

We zien je graag tijdens de opening op 24 juni 2022 aan de Esdoornstraat 3, Zwolle. Of tijdens één van de andere dagen tot 10 juli 2022. Zie je een kunstwerk dat je raakt en wil je dat graag thuis hebben hangen? Je kunt tijdens de expositie biedingen uitbrengen op de kunstwerken. Wie op 10 juli het hoogste bod heeft, kan het mee naar huis nemen. De opbrengst gaat dus volledig naar hulp in Oekraïne.

We zijn dankbaar voor het project met de ondernemers bij CO. Het is een hartverwarmend project en we zijn erg onder de indruk van de kunstwerken. Wil je zien waarom wij zo onder de indruk zijn? Kom en bezoek de tentoonstelling!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.