Afgelopen maart haalde voetbalclub V.V. Hattem met de actie Geel Blauw voor Blauw Geel maar liefst 5.050 euro op voor Stichting HUMANE. De stichting ondersteunt lokale hulpverleners in het grensgebied van Roemenië en Oekraïne. ‘We zijn ontzettend dankbaar dat V.V. Hattem deze actie voor Oekraïne heeft opgezet. Zo kunnen we samen het verschil maken’, vertelt Aurora Morariu, voorzitter van de stichting. 

In een week tijd zette V.V. Hattem de actie ‘Geel Blauw voor Blauw Geel’ op, bestaande uit meerdere activiteiten rondom de wedstrijd tegen BAS Voetbal uit Biddinghuizen. Zo werd de volledige opbrengst van het entreegeld voor deze wedstrijd gedoneerd en organiseerde de club een verloting in de vriendenkring, een uitslagenspel en een balsponsor. Ook werd geld ingezameld door het jeugd- en seniorenteam, en kon geld gedoneerd worden in de kantine. 

‘Toen we hoorden van de actie, waren we heel erg onder de indruk’, vertelt Aurora Morariu, voorzitter van Stichting HUMANE. ‘Ze haalden met hun actie maar liefst 5.050 euro op. Die donatie gaat 100 procent naar de lokale hulpverleners die vluchtelingen in Oekraïne opvangen en verzorgen. We zijn ontzettend dankbaar. Zo kunnen we samen een verschil maken en ervoor zorgen dat de lokale hulpverleners de juiste hulpmiddelen krijgen.’

Wil je ook het verschil maken? Doneer nu!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *