Over Stichting HUMANE

Met Stichting HUMANE helpen wij lokale hulpverleners in oorlogs- en crisisgebieden. We hebben daarvoor direct en persoonlijk contact met de hulpverleners in deze gebieden zodat we kunnen garanderen dat onze hulpgoederen en donaties op de juiste plek terecht komen en direct impact kunnen maken. Onze eerste actie is gericht op het ondersteunen van hulpverleners in Roemenië en Oekraïne in de opvang van vluchtelingen die op de vlucht zijn voor de oorlog.

Onze kernwaarden

We werken vanuit intrinsieke motivatie

100 procent vrijwillig, maar niet vrijblijvend. En met 0 procent overhead. Wij zijn toegewijd, betrokken en verbonden, waardoor we direct impact kunnen maken.

We werken met directe, korte lijnen

Als donateur sta je dicht op de hulpverlener in Roemenië. Je kan de hulpverlener bijna een schouderklop geven, maar zeker direct een duwtje in de rug.

Wij kennen de hulpverleners persoonlijk

Wij hebben persoonlijk contact met de hulpverleners in Roemenië, waardoor wij precies weten wat wij kunnen bijdragen en is er nul procent verspilling.

We zijn transparant

Donaties die gegeven worden, worden direct ingezet in crisisgebieden, zoals Roemenië voor de vluchtelingen uit Oekraïne, en dat laten we zien.

We bevorderen betrouwbaarheid

Wij werken alleen met vrijwilligers die zich al lang inzetten voor humanitaire hulpverlening. Daardoor garanderen we professionaliteit en betrouwbaarheid.

Wij zijn dankbaar

We tonen dankbaarheid in persoonlijk contact, maar ook door (indien gewenst) donateurs met naam en toenaam te noemen.

Het team achter Stichting HUMANE

Stichting HUMANE is opgericht door Aurora Morariu, anesthesioloog/pijn specialist, en impactondernemer Marc Huitink. Aurora vervult de voorzittersrol binnen de stichting en Marc is penningmeester. Joost Morsink, die hieronder wordt voorgesteld, is onze secretaris.

Stilzitten in deze humanitaire crisis is geen optie. Samen verschil maken. Samen de pijn verzachten, samen doen wat je kunt om te helpen.

Aurora Morariu, anesthesioloog/pijn specialist

‘Mijn hart breekt, mijn hersenen exploderen, mijn tranen stromen. Ik doe mijn best om een pokerface te houden. Ik moet voor mijn gezin zorgen, hier en daar, ik moet elke dag naar mijn werk, scherp zijn voor mijn patiënten; Ik moet ‘een beetje ’s nachts kunnen slapen, ik moet gefocust blijven. ik moet helpen!’

Marc Huitink, impactondernemer uit Zwolle

‘Met pijn in het hart keek ik de eerste dagen naar wat er gebeurde in Oekraïne. Tot ik in gesprek met Aurora besefte dat ik wél wat kon doen. Samen met haar een superkrachtige, effective hulplijn opzetten van hier naar daar. Directe hulp kunnen bieden. Vanuit het hart, met wie je bent en met wie je kent.’

Joost Morsink, eigenaar Jalmo Gifts & More

‘Vol ongeloof volg ik dagelijks het nieuws over de oorlog in Oekraïne, mensen zoals jij en ik vluchten van uit hun huis naar een onbekende plaats en toekomst. Hier moet ik iets voor doen. Daarom steun ik stichting HUMANE. Vele handen maken licht werk.’

Onze ambassadeurs

Prof. Dr. Mihai Netea, RADBOUD UMC:

‘Helping the people in need is the most important thing that we can achieve as humans.’

Drs. Harry Naber, anesthesioloog/Intensivist ISALA

‘Aan het eind van de dag wordt je beoordeeld op je (mede)menselijkheid, in elk geval door jezelf.’

Sebastián Monteban, founder of The Urban Woods

‘Stichting HUMANE biedt lokaal en snel de hulp die de mensen in de grensregio met de Oekraïne hard nodig hebben. Efficiënt en met lokale hubs waar de hulpgoederen verzameld worden.’

KNO-arts Dr. Elisabeth Laurens-Thalen, ISALA

‘Al lijkt het misschien een druppel op de gloeiende plaat. Elke Oekraïner die we met onze hulp weer wat hoop kunnen bieden, maakt deze stichting de moeite waard! –

Het Britten Jeugd Strijkorkest

‘Met onze muziek willen wij ieders hart verwarmen en de mensen een kans geven hun zorgen even te vergeten.’

Georgine van den Boogert

‘De tomeloze inzet en gedrevenheid van Aurora en Marc komt recht uit het hart. Het is zo mooi om te zien dat alle donaties al binnen een paar dagen hun doel bereiken. Betrokkenheid, saamhorigheid en passie, dat is waar Stichting HUMANE voor staat.
Daar draag ik graag mijn steentje aan bij.’

Dragos Deculescu, basketballer bij Landstede Hammers

‘Oekraïne heeft nooit gekozen voor deze oorlog. Maar wij hebben wel een keuze om ze te helpen en het kan levens veranderen. Daarom ondersteun ik Stichting HUMANE. Help Us Make A differeNcE.’

Partners

  • Luci Farm SRL: Contactpersoon Simona Mocanu, leveren noodmedicatie
  • Paul Padurariufotograaf uit Roemenië; credit foto’s uit opvanghuizen in Roemenië
  • Board Media – Contactpersoon Daniel Bucatariu

Doneer nu!

NL 75 RABO 0190 1730 25
Stichting HUMANE

Stichtingsinformatie

HUMANE Foundation – ‘Help ons een verschil te maken’