Wat wij doen

Wij willen impact maken in crisisgebieden door lokale hulpverleners te helpen. Momenteel hebben we de lifeline opgezet met Roemenië en Oekraïne. Door deze aanpak weten we enerzijds welke hulpmiddelen nodig zijn en kunnen onze donateurs gericht helpen. En anderzijds wordt elke gedoneerde euro direct ingezet. Dat wordt versterkt doordat onze stichting volledig wordt gerund door vrijwilligers en onze opslag en bevoorrading wordt georganiseerd door onze sponsoren. Zo hebben we 0% overhead en weet je zeker dat je euro direct naar de mensen gaat die de hulp nodig hebben.

Onze organisatie heeft drie kerntaken:

Het onderhouden van contact met lokale hulpverleners

Door direct contact te onderhouden met de lokale, betrouwbare hulpverleners, die we checken via lokale contacten, weten we precies waar nu behoefte aan is. Zij bieden de hulp in Oekraïne en Roemenië. Wij zelf niet. Wij faciliteren waar we kunnen op afstand. De donaties die binnenkomen, kunnen daardoor direct ingezet worden, of het nu valuta betreft of fysieke hulpgoederen.

Organiseren van donaties, zowel valuta als fysiek

Wij wachten zeker niet tot donateurs bij ons komen, maar gaan er actief op uit om donateurs aan ons doel te binden. Denk daarbij aan ondernemers, clubs en mensen die een benefiet willen organiseren. Door direct met hen contact te hebben, weten zij wat precies nodig is en hoe zij een actieve bijdrage kunnen leveren. Ook weten zij zo precies hoe hun donaties worden ingezet.

Vergroten van bewustwording rondom de situatie in Oekraïne

In het begin van de oorlog in Oekraïne werden er veel hulpacties opgezet, maar naar mate de oorlog langer duurt, gaan mensen door met hun leven. Dat is begrijpelijk. Daarom helpen wij om de bewustwording rondom de situatie in Oekraïne te vergroten. Dat doen we door acties te organiseren, aanwezig te zijn bij evenementen en bijvoorbeeld armbandjes te verkopen met de kleuren van Oekraïne. Zo zorgen we ervoor dat de hulp blijft doorgaan.

Wij geven niet op. Doe je mee?

Concrete acties en hulp die we momenteel organiseren

Wij hebben momenteel vier acties waar we gericht donaties en sponsoren voor zoeken. Dit zijn:

Traumaopvang en verloskundige zorg

Wij helpen met het organiseren van traumaopvang en verloskundige zorg. Specifiek zetten we daarvoor donaties in om levensreddende medicijnen, medische hulpmiddelen en medische apparatuur te kopen.

Opvang en huisvesting in Oekraïne en Roemenië

We zetten donaties in voor de aanschaf van beddengoed, handdoeken, kussen, dekens, matrassen en bedden. Voor deze actie hebben we bijvoorbeeld 300 matrassen ontvangen van Auping.

Baby- en kindervoeding in weeshuizen en kraamklinieken

We zetten donaties in voor lange termijn hulp voor baby- en kindervoeding, specifiek bestemd voor weeshuizen en kraamklinieken in Oekraïne en Roemenië.

Noodvoedsel voor opvangcentra in Oekraïne en Roemenië

We zetten donaties om noodvoedsel te organiseren voor opvangcentra in zowel Oekraïne als Roemenië. Dat doen we door hier te verzamelen en op te sturen, maar ook door productie in Roemenië.

Wil je ook een actie organiseren om donaties te verzamelen? Wij kunnen je helpen. Bijvoorbeeld om te vertellen waar precies behoefte aan is, bekendheid genereren voor je actie of het voorzien van een banner van Stichting HUMANE.

Lopende acties

Momenteel lopen verder nog de volgende initiatieven om donaties te verzamelen:

Jij bent uitgenodigd voor de benefietwedstrijd van Landstede Hammers!

De oorlog in Oekraïne woekert voort en onze hulp is nog steeds keihard nodig. Dat realiseert het Zwolse basketbalteam Landstede Hammers zich ook. Daarom organiseren we samen op 18 september..

24 juni 2022: expositie Quo Vadis met kunstwerken van Oekraïense kunstenaars

Op 24 juni 2022 wordt de expositie Quo Vadis geopend bij CO met kunstwerken gemaakt door gevluchte Oekraïense kunstenaars. De tentoonstelling loopt tot 10 juli en is onderdeel van Proto..

Baas B.V. levert energie gerelateerde hulpmiddelen aan Oekraïne

Stichting HUMANE en Baas B.V. hebben de handen ineengeslagen om energie gerelateerde hulpmiddelen naar Oekraïne te brengen. Baas B.V. is namelijk gespecialiseerd in energie en kan daardoor de hulpmiddelen leveren..

Wil je ook bijdragen? Heb je fysieke hulpgoederen die je ons kan leveren? Neem contact op en doneer!