Internist-endocrinoloog Romana Netea-Maier spreekt op 29 april 2022 haar inaugurele rede ter gelegenheid van haar benoeming tot hoogleraar Endocriene Tumoren. Deze gelegenheid grijpt Netea-Maier aan om aandacht te vragen voor Oekraïne en degenen die een geschenk willen geven dit te doen in de vorm van een donatie aan Stichting HUMANE. ‘Op die manier kunnen we een steentje bijdragen aan het verbeteren van de leefomstandigheden van de meest kwetsbare vluchtelingen uit Oekraïne’, aldus Netea-Maier.

In een verzoek aan de bezoekers van haar oratie schrijft Romana Netea-Maier, geboren en getogen in Roemenië: ‘Sinds de inval in Oekraïne volg ik vol spanning en pijn in mijn hart de ontwikkelingen van de daar lopende oorlog. Noodgedwongen verlaten dagelijks duizenden Oekraïners hun thuisland op zoek naar een veilig plek. Een groot deel daarvan zijn vrouwen en kinderen.’

‘Regelmatig krijg ik berichten van vrienden en kennissen uit Roemenië over de lokale situatie. Ik ben enorm onder de indruk van de inzet, toewijding, gastvrijheid en warmte waarmee de mensen daar de duizenden vluchtelingen opvangen en in veiligheid stellen. Een noemenswaardig initiatief is de Stichting HUMANEHelp UMake A differeNcE.’ Wij zijn uiteraard ontzettend blij met deze oproep en feliciteren Romana alvast van harte!

Lees hier de officiële berichtgeving over de benoeming van Netea-Maier.

Wil jij ook een donatie doen? Stort jouw bijdrage op NL 65 ABNA 0591 9378 16 t.n.v. A. Morariu o.v.v. Stichting HUMANE.