“Aanvallen op de gezondheidszorg schenden het internationaal recht, brengen mensen in gevaar en beroven hen van hoognodige medische zorg”.

World Health Organization

Vanaf 24 februari 2022, toen de gewapende aanval van de Russische Federatie op Oekraïne begon, tot 31 oktober 2022, registreerde het Office of the High Commissioner for Human Rights 16.295 burgerslachtoffers in het land:

– 6.430 burgerdoden waarvan 402 kinderen
– 9.865 burgergewonden waarvan 739 kinderen

In de gebieden waar de oorlog het hevigst woedt, kampen Oekraïense ziekenhuizen met uitgeputte voorraden van medicijnen en grote tekorten aan medische apparatuur. Meer dan 445 aanvallen hebben tot nu toe plaatsgevonden op ziekenhuizen, klinieken en andere gezondheidsinstellingen. World Health Organization spreekt zijn sterke veroordeling uit over deze bombardementen: “Aanvallen op de gezondheidszorg schenden het internationaal recht, brengen mensen in gevaar en beroven hen van hoognodige medische zorg”.

Met jouw hulp hebben wij, Stichting HUMANE een derde transport van noodmedicijnen recent kunnen opleveren.

Levensreddende medicijnen als adrenaline, insuline, bloeddrukverlagers, longmedicatie, hemostatische medicijnen om het bloeden te stoppen, antibiotica om infecties te bestrijden, pijnstillers om het lijden te verlichten. Deze medicijnen zijn door HUMANE met jouw geld verstrekt. Dankbaar voor jouw hulp!

Kan jij ons helpen met medische apparatuur en medische hulpmiddelen? Of doneer je een financiële bijdrage zodat we medicatie kunnen inkopen? De nood is daar op het hoogst!

Doneer vandaag om morgen verschil te maken. Wij geven jouw hulp 100% door!