Aura Timen heeft afscheid genomen bij het RIVM als Hoofd van de Landelijke Coördinatie Infectieziektebestrijding. Over het afscheidscadeau hoefde Timen niet lang na te denken: ‘Ik dacht aan een bijdrage aan Stichting HUMANE.’ Tijdens haar officiële afscheid in juni 2022 wordt gevraagd om bij te dragen aan onze stichting. We zijn ontzettend dankbaar dat Timen gelijk aan ons dacht!

Het afscheid heeft al plaatsgevonden en we hebben tijdens het afscheid €1.250,- in ontvangst mogen nemen van Aura Timen. Inmiddels staat het totale bedrag al op €1.400,-.We zijn ontzettend dankbaar. Bedankt, Aura en alle donateurs, dat we dit mooie bedrag in ontvangst hebben mogen nemen.

Aura Timen was sinds 2011 Hoofd van de Landelijke Coördinatie Infectieziektebestrijding en werkte in totaal 21 jaar bij deze afdeling. Ze maakte roerige jaren door, waaronder natuurlijk de afgelopen twee coronajaren, maar ze denkt dat het goed is dat nu iemand anders het stokje overneemt. ‘Het is wel moeilijk om weg te gaan bij een plek waar je je als een vis in het water voelt en iedereen kent’, zegt ze in een interview met het RIVM.

Terug naar het Radboud UMC

Ze keert overigens terug naar een plek die haar ook niet vreemd is, namelijk het ziekenhuis waar ze tussen 2005 en 2010 promoveerde. Per 15 april is Timen aan de slag als hoofd van de afdeling Eerstelijnsgeneeskunde van het Radboud UMC. Ook is ze benoemd tot fulltime hoogleraar Eerstelijnsgeneeskunde. ‘Wat ik zo leuk vind aan deze afdeling is dat alle expertisegebieden die relevant zijn in de eerste- en nulde-lijnszorg hier samen komen.’

In juni 2022 wordt voor haar een afscheidsreceptie georganiseerd bij het RIVM. Ze schrijft aan onze oprichter Aurora Morariu: ‘Ze vroegen mij welk cadeau ik wilde en ik dacht aan een bijdrage aan Stichting HUMANE.’ We zijn ontzettend trots en dankbaar dat Timen een donatie aan ons als haar afscheidscadeau wil inzetten! Dank, Aura. En veel succes en plezier bij het Radboud UMC!

Oprichters Marc Huitink (l) en Aurora Morariu (r) met Aura Timen (midden)

Wil jij alsnog bijdragen aan Stichting HUMANE? Scan de QR-code en doneer!