“Why did I start doing this work? Because it has been always important for me to help others! In addition to warm dishes, people who come here can find support in us and in each other. To be useful is not just a word it is my motivation; it is what I strive in my daily life and in everything I do.”
Olena van hulporganisatie Antifragility

Steun ons, Stichting HUMANE en Ineke Jumelet, in onze missie om het leven van de meest kwetsbare mensen in Lutsk, Oekraïne te verbeteren!

Powervrouw Olena Koretska heeft in Lutsk, de lokale hulporganisatie Antifragility opgericht en verstrekt zo dagelijks buiten warm voedsel aan een lange rij met mensen, waaronder weeskinderen, vluchtelingen, ouderen en daklozen.

Het koken voor deze aantallen van 200 tot soms wel 300 mensen, gebeurt vanuit een kelder van de Drie-Eenheidskathedraal.  Deze maaltijden worden al meer dan een jaar verstrekt, namelijk sinds de oorlog in Oekraïne begon.

Maar Olena wil meer doen en hen ook een veilige plek kunnen bieden bij luchtaanvallen èn een droge warme kantine om niet meer buiten, maar binnen, in grote groepen samen te eten en elkaar te steunen.

Om dit mogelijk te maken, hebben we jouw hulp nodig om de kelders en gangen aan te passen tot schuilkelders, met een ruimte voor kantine/uitgiftepunt met zitplaatsen voor 70 personen per groep.

De begroting voor de aankoop van materialen voor o.a. het realiseren van goede ventilatie en het afwerken van muren etc. inclusief aankoop van tweedehands meubels is slechts enkele duizenden Euro’s.

Wij willen haar  hulporganisatie financiële steun aanbieden, waardoor Olena zich kan focussen op de daadwerkelijke hulpverlening en deze aanpassingen snel kan realiseren en hiermee continuïteit van de maaltijden, maar ook meer veiligheid kan bieden.

Voor € 50,- aan inkoopkosten kunnen we 100 mensen op een dag een warme maaltijd aanbieden. Het koken en uitdelen gebeurt door Olena, haar familie, vrijwilligers en vrienden. De kosten zijn dus maar € 0,50 cent per persoon per dag.

Wij zoeken dus naast het geld voor de realisatie van de schuilkelder/kantine ook geld om Olena en haar hulporganisatie zekerheid te geven voor de inkoop van het voedsel in de komende periode.

Op deze manier ondersteunen wij haar prachtige werk in oorlogstijd voor de medemens. 

Wij hebben een vliegende start gemaakt met een donatie van de Soroptimisten in Zwolle,  maar we zijn er nog niet en hebben jouw hulp nu nodig om de donaties aan te vullen.

Elke donatie, hoe klein ook, is welkom! Laat ons samen zorgen voor een warm en veilig onderkomen voor deze mensen. Zodat ze in deze moeilijke oorlogstijd toch een plek hebben met eten, warmte en veiligheid.

Naast doneren, zou je ons ook kunnen helpen door deze oproep te delen in je netwerk en familie- en vriendengroep. Doe mee!