Een Nieuwe  Oorlogswinter op Komst: Voedselonzekerheid en de Tragische Consequenties voor Europa

Als gevolg van de oorlog in Oekraïne heeft de wereld te maken met een verwoestende voedselonzekerheidscrisis met ernstige gevolgen, ook voor Europa. In Oekraïne zelf, zijn er meer dan 6 miljoen mensen ontheemd geraakt en maar liefst 17 miljoen mensen zijn afhankelijk geworden van humanitaire hulp om te overleven. 

De impact van deze crisis is niet beperkt gebleven tot Oekraïne zelf, maar heeft zich verspreid naar andere delen van de wereld, waaronder Europa.

Een van de zwaarst getroffen landen in Europa is Roemenië, dat al bekend stond als een van de armste landen in de regio. De voedselonzekerheidscrisis heeft de situatie daar aanzienlijk verslechterd. Meer dan de helft van de bevolking op de platteland leeft nu in extreme armoede. 

De gevolgen van voedselonzekerheid zijn verstrekkend en treffen alle lagen van de bevolking. Kinderen worden het hardst getroffen, aangezien ondervoeding een ernstige bedreiging vormt voor hun groei en ontwikkeling. Het gebrek aan voedzame voeding leidt tot groeiachterstand, verminderde leerprestaties en een verhoogd risico op ziekten. Ouderen worden ook zwaar getroffen, aangezien zij vaak de middelen missen om voldoende voedsel en medische zorg te verkrijgen, wat resulteert in een verhoogd risico op ondervoeding en gezondheidsproblemen. 

Om deze crisis aan te pakken, is een gecoördineerde internationale respons noodzakelijk. Het is van cruciaal belang dat regeringen, internationale organisaties en humanitaire hulpverleners samenwerken om de basisbehoeften van de getroffen bevolking te waarborgen.

In deze turbulente tijden, waarin veel andere hulporganisaties overwegen hun activiteiten in Oekraïne te staken, blijft HUMANE vastberaden doorgaan met het bieden van hulp in oorlogs- en crisisgebieden, met name nu met een nieuwe oorlogswinter op komst.

Als organisatie werken we transparant en traceerbaar. Wij werken 100% vrijwillig zonder enige overheadkosten. Dit onderscheidt ons van andere hulporganisaties.

We werken samen met lokale vrijwilligers die met hart en ziel betrokken zijn bij de problemen van hun mensen, en weten ook het beste waar hulp het meest nodig is. Ze helpen ons bij het identificeren van mensen die bijzondere hulp nodig hebben, met speciale aandacht voor kwetsbare bevolkingsgroepen zoals kinderen en ouderen.

Met de naderende strenge winter lanceren we onze nieuwe wintercampagne: “Samen de Winter Door!” 

We roepen jou op om ons te helpen voedselhulp te verzamelen en te verstrekken aan degenen die het hardst getroffen zijn. Samen kunnen we ervoor zorgen dat minder mensen in deze moeilijke periode zonder basisvoedsel komen te zitten.

We zijn specifiek geïnteresseerd in:

– zuigelingenvoeding, proteïnepoeders, vitaminen en supplementen

– ingeblikt voedsel: babyvoeding, groenten, fruit, zuivel, zeevruchten, vlees.

– consumentengoederen: suiker, bloem, pasta, rijst, noten, ontbijtgranen en eetbare oliën.

Daarbij zouden we graag, naast noodhulp, ook om een extra zoete verrassing willen aanbieden aan degenen die het het hardst nodig hebben.  Chocolade bijvoorbeeld is een symbool van traditie en smaak in Nederland, en daarom willen we graag ook de producenten van chocolade enthousiast maken om deel te nemen aan deze campagne.

Tradities versterken, feestdagen verbinden, chocolade verzacht!

❄️🤝 “Samen de Winter Door!” ❄️🤝 Doe mee in de strijd tegen honger! 🌍 ✨

           

Hoe kunt u helpen:

– We verwelkomen graag donaties in bulk van producten die op onze hulplijst staan.

– Aanbiedingen van een van de eerder genoemde producten tegen non-profit inkoopprijzen zouden ook helpen om onze impact te vergroten.

– Donaties in geld zijn zeer waardevol, omdat we hiermee noodvoedsel kunnen inkopen.

Laten we samenwerken om de noodhulp-lifeline open te houden tijdens deze dreigende oorlogswinter! Bovendien kan een zoete verrassing tijdens de feestdagen een sprankje hoop verspreiden vooral onder de kinderen in crisisgebieden. 

Alsjeblieft, als u kunt, doneer nu!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *