Albert Schweitzer Ziekenhuis UMC Utrecht, ISALA Ziekenhuis en Philips Benelux doneren apparatuur aan HUMANE

Om noodklinieken in Oekraïne te voorzien van noodzakelijke apparatuur en hulpgoederen, sloegen de Nederlandse ziekenhuizen Albert Schweitzer, UMC Utrecht en ISALA Zwolle met Philips Benelux de handen ineen. Zij kwamen daarmee tegemoet aan de noodkreet van Stichting HUMANE die via haar lokale hulpverleners in Oekraïne de vraag kreeg om deze medische hulpmiddelen. 

Dankzij het UMC Utrechts en ISALA Ziekenhuis hebben we zes ultrasound-systemen en een mobiel, chirurgisch C-boogsysteem op transport kunnen zetten naar noodklinieken in Oekraïne.  Het Albert Schweitzer Ziekenhuis leverde drie beademingsapparatuur voor operatiekamers en intensive care units, verlos- en kraambedden, couveuses voor prematuur pasgeborenen, bloeddrukmeters en pulsoximeters voor het bewaken van de vitale functies van de patiënten. “De ellende in Oekraïne is zo acuut, zichtbaar en dichtbij dat we aan deze hulpvraag direct gehoor hebben gegeven’, vertelt commissievoorzitter Humanitair Hulp van het Albert Schweitzer Ziekenhuis, Gert Jan van Heiningen.  

Philips Benelux voerde een onderhoudsbeurt uit om de gedoneerde medische apparatuur optimaal te laten functioneren. Het transport werd door Philips Benelux en Bomi Group snel en kosteloos tot aan de grens met Oekraïne gefaciliteerd. Rotary Botosani en Rotary Cernauti namen de apparatuur op het grenspunt Siret over en zorgden voor de distributie naar de eindbestemming in ziekenhuizen in Oekraïne.

De apparatuur is inmiddels goed aangekomen in Oekraïne en al in gebruik genomen in zwaargetroffen lokale ziekenhuizen met uitgeputte voorraden van medicijnen en een tekorte aan medische apparatuur.

De nood in Oekraïne is hoog en neemt nog steeds toe. Ongeveer acht miljoen mensen zijn binnen Oekraïne op de vlucht en hebben nauwelijks tot geen toegang tot voorzieningen en medische zorg. Daarom zijn wij, Stichting HUMANE,  enorm dankbaar voor deze donatie. Op deze manier streven wij het verschil te kunnen maken voor vluchtelingen in Oekraïne, voornamelijk voor diegenen die gewond of zwanger zijn. Het is ontzettend belangrijk dat we aandacht blijven hebben voor de noodsituatie in Oekraïne en dat we de vele oorlogsslachtoffers daar niet in de steek laten. 

Wil jij ook positief impact maken? Doneer!