UMC Utrecht, ISALA Ziekenhuis en Philips Benelux hebben de handen ineengeslagen om samen met Stichting HUMANE het verschil te maken voor zwangere vrouwen en gewonden in Oekraïne. Dat doen zij door gezamenlijk vijf ultrasound-systemen en een mobiel chirurgisch C-boogsysteem te leveren aan een kliniek voor spoedeisende hulp in Oekraïne. Het transport wordt mede mogelijk gemaakt door Bomi Group.

UMC Utrecht, ISALA Ziekenhuis en Philips Benelux hebben samen gehoor gegeven aan de noodkreet van Stichting HUMANE om medische apparatuur. Dankzij de strategische samenwerking van Philips met UMC Utrecht en ISALA Ziekenhuis wisten ze elkaar snel te vinden en hebben ze binnen afzienbare tijd apparatuur beschikbaar kunnen stellen, namelijk: vijf ultrasound-systemen en een mobiel chirurgisch C-boogsysteem.

Een ultrasound is een echografiemachine die bijvoorbeeld bij zwangere vrouwen wordt gebruikt om te controleren hoe het gaat met de baby in de buik. Het C-boogsysteem is een röntgenapparaat dat zijn naam krijgt van zijn vorm. Het wordt gebruikt op operatiekamers tijdens trauma- en orthopedische chirurgie of tijdens pijnbestrijding waarbij in de rug geprikt wordt. Beide systemen helpen onder andere te bepalen welke extra zorg noodzakelijk is.

Op transport naar Oekraïne

De apparatuur wordt mede dankzij de Bomi Group binnenkort vervoerd naar een Spoedeisende Hulp in Oekraïne. Daar worden ze ingezet voor zwangere vrouwen en gewonden, zodat ze op tijd de medische zorg ontvangen die ze nodig hebben. Van onze lokale hulpverleners wisten we dat deze apparatuur meer dan welkom is en we zijn dan ook uitermate dankbaar voor deze gulle donatie.

Bedankt, Philips, UMC Utrecht en ISALA Ziekenhuis. Samen maken we het verschil.

Wil jij ook het verschil maken? Doneer!

Doneer 2,5 euro

Doneer 10 euro

Doneer 25 euro of meer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.