HATTEM – Op zondag 10 april organiseerde de Lionsclub Hattem het Lions Lente Wijnevent. Het goede doel dat aan deze jaarlijkse proeverij was gekoppeld, was de Hattemse stichting HUMANE. Zij organiseren directe hulp in Roemenië voor Oekraïense vluchtelingen zonder enige vorm van vergoeding, alles gaat 100% naar de vluchtelingen. Dit goede doel is door de deelnemers omarmd, want het aantal bestellingen was groter dan voorheen met als resultaat een netto opbrengst van ruim 2.500 euro. 

Aurora Morariu, voorzitter van de Stichting, was zelf aanwezig op het Wijnevent om de besteding toe te lichten en vragen te beantwoorden. Op www.humanenl.com schrijft ze treffend ‘Mijn hart breekt, mijn hersenen exploderen, mijn tranen stromen.’. Naast de verhalen staat hier ook aangegeven hoe je de Stichting kunt ondersteunen.

Lionsclub Hattem is een vriendenclub met 28 leden die onder het motto ‘Lions Helpen’ financiële, fysieke of kennis inzet bieden aan initiatieven in Hattem en directe omgeving met een sociaal maatschappelijk doel. Kijk voor meer informatie op www.facebook.nl/lionsclubhattem

Op 18 juni is het volgende grote evenement, het Hezenberg Midzomer Muziek Festival. Kaarten zijn te bestellen via www.klassiekemuziek.nl/hezenberg.