Quo Vadis, Latijns voor ‘waar ga je heen?’, is een kunstproject gestart door ondernemers bij CO en in samenwerking met Stichting HUMANE opgezet.

In dit project werken gevluchte Oekraïense kunstenaars samen met ondernemers van CO om hun ervaringen te vertalen in kunst. De expositie met deze kunstwerken, die onderdeel is van Proto Zwolle, wordt op 24 juni 2022 om 14.00 geopend door Wethouder Schuttenbeld. Fotograaf Vlad Lodoaba was bij de opening aanwezig en maakte als donatie aan Stichting HUMANE een fotoreportage van de kunstwerken, de kunstenaars en de bezoekers. De foto’s geven een goed beeld van de eerste dag dat de tentoonstelling te zien was bij CO in Zwolle.

Monique Schuttenbeld houdt een speech.
Organisator Willem Blok houdt een speech
De ondernemers van CO die de tentoonstelling organiseerden.
Schuttenbeld beschildert de donatiebox.
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 20220624-quo-vadis-0044.jpeg
Ook oprichter Marc Huitink van onze stichting hield een praatje.
Tijd voor muziek.

De tentoonstelling was tot en met 8 juli te bezichtigen als onderdeel van PROTO Zwolle. Inmiddels zijn de meeste werken verkocht. De opbrengst komt volledig ten goede aan Stichting HUMANE en daarmee aan Oekraïne. Door onze korte lijnen garanderen we dat de donaties direct en voor honderd procent wordt ingezet voor hulp in het oorlogsgebied. We weten door ons contact wat nodig is en daarop kunnen we gericht inkopen of hulp organiseren.

Wil je bijdragen aan onze stichting? Dat kan: