Onze Acties en Resultaten

Met onze stichting ontplooien we meerdere activiteiten en projecten om donaties en hulpgoederen te verzamelen. Wil je meer weten over onze acties of een actie opzetten om Stichting HUMANE te helpen? Neem contact op!

Honger in Oorlog

Steun ons in onze missie om het leven van de meest kwetsbare mensen in Lutsk, Oekraïne te verbeteren!

Voor € 50,- aan inkoopkosten kunnen we 100 mensen op een dag een warme maaltijd aanbieden. Het koken en uitdelen gebeurt door Olena, haar familie, vrijwilligers en vrienden van de de lokale hulporganisatie Antifragility in Lutsk. De kosten zijn dus maar € 0,50 cent per persoon per dag.

Elke donatie, hoe klein ook, is welkom! Laat ons samen zorgen voor een warm en veilig onderkomen voor deze mensen. Zodat ze in deze moeilijke oorlogstijd toch een plek hebben met eten, warmte en veiligheid.

Meer weten?

Het Cherkasy Ziekenhuis in Oekraïne kan blijven werken door noodaggregaten uit Nederland

Het Ziekenhuis in Cherkasy en de huisartsenposten zijn niet langer afhankelijk van het elektriciteitsnet om patiënten medische zorg te verlenen. Dankzij een sponsoractie van Rotary Noord-Nederland en Stichting HUMANE beschikken deze medische instellingen sinds begin deze week over noodaggregaten. Daarmee zijn inwoners uit de wijde omtrek van Cherkasy in de oorlog verzekerd van de noodzakelijke zorg.

” Trek je winterjas uit voor Oekraine” – Jouw donatie is aangekomen.

Meer dan 10 000 winterjassen met een eigen verhaal, drie vrachtwagen vol met warme hulp hebben de eind bestemming bereikt en worden uitgedeeld aan de mensen die lijden tijdens de oorlogswinter in Oekraine. Miljoen mensen daar hebben geen toegang meer tot stroom door de verwoestende bombardementen. Mensen worstelen om hun schuilplaatsen te verwarmen, warme kleding te kopen en warme maaltijden te koken.

De initiatief “Trek je winterjas uit voor Oekraïne” van Stichting MYzwolle en Stichting HUMANE, van afgelopen maanden was een enorm succes. Dankzij jouw ongeëvenaarde inzet en generositeit, hebben wij veel mensen kunnen helpen. Jouw donatie is goed aangekomen in Oekraïne en is door de lokale hulp stichting SingleGoal van Maya Muraviova verspreid onder de mensen die het hardst in nood zijn in de oorlogsgebieden van Kharkiv, Zaporizhia, Donetsk, Mykolaiv en Kherson. 
Dank je wel, donateur uit Nederland! 
Jouw hulp geeft weer vertrouwen in de mensheid, in de tijd waarin de Oekraïners het zelf kwijt zijn geraakt.

Credits als filmproducent aan Lex Olthof van 1tube

Wil jij ook helpen?

Stichting HUMANE schenkt thermokleding aan kinderen met speciale behoeften in een internaat in de regio Kharkiv, Oekraïne.

Help je mee?

Noodmedicijnen aangekomen in Oekraïne!

Hemostatische medicijnen om het bloeden te stoppen, antibiotica om infecties te bestrijden, pijnstillers om het lijden te verlichten. Deze medicijnen zijn door HUMANE met jouw geld verstrekt. Dankbaar voor jouw hulp!
Doneer vandaag om morgen verschil te maken! Wij geven jouw hulp 100% door!

Acties en Resultaten

Honger in Oorlog

Steun ons, Stichting HUMANE en Ineke Jumelet, in onze missie om het leven van de meest kwetsbare mensen in Lutsk, Oekraïne te verbeteren! Powervrouw Olena Koretska heeft in Lutsk, de..

Stichting HUMANE schenkt thermokleding aan kinderen met speciale behoeften in een internaat in de regio Kharkiv, Oekraïne.

Het Oekraïense volk wordt op de proef gesteld door steeds gewelddadiger Russische luchtaanvallen op civiele infrastructuur. Ze hebben het ongelooflijk moeilijk om temperaturen onder het vriespunt te overleven. Steden en..

Geweldig schot voor open (goed)doel VVHattem! 

VV Hattem slaat met ons de handen ineen met als doel om zoveel mogelijk winterjassen in te zamelen voor de inwoners van Oekraïne. Miljoenen mensen in Oekraïne worstelen om hun..

Kunstenaar Ans Markus geeft hoop in tijden van een wrede oorlog en doneert haar nieuwste kunstwerk

Om hulp te bieden aan de kinderen in nood in Oekraine  heeft kunstenaar Ans Markus een schilderij gemaakt en gedoneerd aan Stichting HUMANE. Wij zullen deze mooie een betekenisvolle creatie..

Trek je winterjas uit voor Oekraine

De Stichting Humane, MYzwolle en het IJsbeelden Festival slaan de handen ineen met als doel om zoveel mogelijk winterjassen tijdens het IJsbeelden Festival in te zamelen voor de inwoners van Oekraïne. De onwrichting in Oekraine..

Zware winter voor gevluchte gezinnen in Oekraïne

15 miljoen mensen mogelijk afhankelijk van hulp Miljoenen mensen uit Oekraïne die door de oorlog zijn ontheemd, gaan een gevaarlijke winter tegemoet. Ze worstelen om hun schuilplaatsen te verwarmen, warme kleding..

Baas B.V. levert energie gerelateerde hulpmiddelen aan Oekraïne

Stichting HUMANE en Baas B.V. hebben de handen ineengeslagen om energie gerelateerde hulpmiddelen naar Oekraïne te brengen. Baas B.V. is namelijk gespecialiseerd in energie en kan daardoor de hulpmiddelen leveren..

Expositie Quo Vadis met kunstwerken van Oekraïense kunstenaars

Op 24 juni 2022 werdt de expositie Quo Vadis geopend bij CO Zwolle met kunstwerken gemaakt door gevluchte Oekraïense kunstenaars. De tentoonstelling was onderdeel van Proto Zwolle. De opbrengst ging..

Met jouw hulp en de steun van Auping doneert HUMANE 310 matrassen aan opvanglocaties voor vluchtelingen in Oekraïne

Dankzij een royale gelddonatie en met de hulp van beddenfabrikant Auping, levert Stichting HUMANE 310 matrassen aan vluchtelingenopvangcentra in Oekraïne. Het transport werd door Verhoek Europe snel en kosteloos tot..

Aura Timen, voormalig hoofd Infectiebestrijding RIVM, kiest donatie HUMANE als afscheidscadeau

Aura Timen heeft afscheid genomen bij het RIVM als Hoofd van de Landelijke Coördinatie Infectieziektebestrijding. Over het afscheidscadeau hoefde Timen niet lang na te denken: ‘Ik dacht aan een bijdrage..

V.V. Hattem haalt 5.050 euro op voor Oekraïne

Afgelopen maart haalde voetbalclub V.V. Hattem met de actie Geel Blauw voor Blauw Geel maar liefst 5.050 euro op voor Stichting HUMANE. De stichting ondersteunt lokale hulpverleners in het grensgebied..

10 mijl Zwolle-Zuid haalt grote donatie op voor HUMANE

Op 9 april vond de 10 Mijl van Zwolle-Zuid plaats en Stichting HUMANE was één van de goede doelen van deze wedstrijd. Na de uitreiking van de winnaars werden ook..