Onze acties

Met onze stichting ontplooien we meerdere activiteiten en projecten om donaties en hulpgoederen te verzamelen. Wil je meer weten over onze acties of een actie opzetten om Stichting HUMANE te helpen? Neem contact op!

Lees hieronder welke acties dat (onder andere) zijn (per categorie):

Acties en evenementen

Jij bent uitgenodigd voor de benefietwedstrijd van Landstede Hammers!

De oorlog in Oekraïne woekert voort en onze hulp is nog steeds keihard nodig. Dat realiseert het Zwolse basketbalteam Landstede Hammers zich ook. Daarom organiseren we samen op 18 september..

24 juni 2022: expositie Quo Vadis met kunstwerken van Oekraïense kunstenaars

Op 24 juni 2022 wordt de expositie Quo Vadis geopend bij CO met kunstwerken gemaakt door gevluchte Oekraïense kunstenaars. De tentoonstelling loopt tot 10 juli en is onderdeel van Proto..

Baas B.V. levert energie gerelateerde hulpmiddelen aan Oekraïne

Stichting HUMANE en Baas B.V. hebben de handen ineengeslagen om energie gerelateerde hulpmiddelen naar Oekraïne te brengen. Baas B.V. is namelijk gespecialiseerd in energie en kan daardoor de hulpmiddelen leveren..

Help Oekraïeners aan een fijn Pasen op 24/25 april 2022 en doneer!

We hebben in Nederland net Pasen gevierd, maar in Oekraïne wordt Orthodoxe Pasen pas op 24 april 2022 gevierd. Pasen is voor hen een belangrijk feest dat je met je..

Opbrengst wijnproeverij Lions Club Hattem naar Stichting HUMANE

Houd je van een goede wijn? Op 10 april van 15.00 tot 17.00 organiseert Lions Club Hattem een wijnproeverij en de opbrengst van dit evenement gaat naar onze stichting. Met..

Resultaten

Fotoreportage: opening van de indrukwekkende tentoonstelling Quo Vadis

Op 24 juni 2022 werd de tentoonstelling Quo Vadis geopend door de Zwolse wethouder Monique Schuttenbeld. Fotograaf Vlad Lodoaba was bij de opening aanwezig en maakte als donatie aan Stichting..

UMC Utrecht, ISALA Ziekenhuis en Philips Benelux doneren apparatuur aan HUMANE

UMC Utrecht, ISALA Ziekenhuis en Philips Benelux hebben de handen ineengeslagen om samen met Stichting HUMANE het verschil te maken voor zwangere vrouwen en gewonden in Oekraïne. Dat doen zij..

Aura Timen, voormalig hoofd Infectiebestrijding RIVM, kiest donatie HUMANE als afscheidscadeau

Aura Timen heeft afscheid genomen bij het RIVM als Hoofd van de Landelijke Coördinatie Infectieziektebestrijding. Over het afscheidscadeau hoefde Timen niet lang na te denken: ‘Ik dacht aan een bijdrage..

Nieuwe vrachtwagen voor Grup Civic voor hulp Oekraïne

Dankzij jullie donaties hebben we mee kunnen betalen aan een nieuwe vrachtwagen voor Grup Civic. De groep helpt bij de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne, zowel in Oekraïne zelf als..

V.V. Hattem haalt 5.500 euro op voor Oekraïne

Afgelopen maart haalde voetbalclub V.V. Hattem met de actie Geel Blauw voor Blauw Geel maar liefst 5.500 euro op voor Stichting HUMANE. De stichting ondersteunt lokale hulpverleners in het grensgebied..

Inspiratie

Oekraïense soldaat: ‘Ik verdedig mijn land, mijn familie’

Een lokale hulpverlener uit Roemenië die helpt in de oorlogsgebieden in Oekraïne vertelt Aurora Morariu, voorzitter en medeoprichter van Stichting HUMANE, over een Oekraïense soldaat. Hij vertelt hoe hij volledig..

Samenwerking met fotograaf Paul Padurariu 

Stichting HUMANE is een samenwerking aangegaan met fotograaf Paul Padurariu. Daardoor kunnen we foto’s plaatsen uit eerste hand uit een opvanghuis in Roemenië om zo een menselijk beeld van de..

Ed Sheeran maakt indrukwekkend nummer met Antytila

Om aandacht te geven aan oorlog in Oekraïne heeft Ed Sheeran samen met Oekraïense rapper Antytila een bewerking van 2step gemaakt. In de clip zijn de verwoestingen in Oekraïne te..

WEBINAR: vluchtelingen opvangen en helpen – van Bosniërs tot Oekraïners

Het Local Organizing Committee van het 6e Wereldcongres van de World Association of Cultural Psychiatry (WACP2022) organiseert 19 mei 2022 om 19.00 uur een gratis webinar over de opvang van..

Pink Floyd maakt impactvolle video voor Oekraïne

Wij worden enorm gesteund door alle initiatieven over de hele wereld om Oekraïne te ondersteunen en vluchtelingen uit het oorlogsgebied goed op te vangen. Eén van de initiatieven komt van..