“Gisteren hebben we de cadeautjes uitgedeeld die jullie hebben gedoneerd. Mensen waren zo blij, als kleine kinderen met een lach op hun gezicht en woorden van dankbaarheid op hun lippen. En persoonlijk voelde ik me overweldigd door positieve emoties.
Heel erg bedankt aan de donateurs van
Stichting HUMANE want zonder jullie steun was dit niet mogelijk geweest.” 

Olena Koretska, voorzitter Antifragility

☀️ Vandaag zetten we graag Olena in het zonnetje ☀️ – een sterke vrouw uit Lutsk, Oekraïne met een groot hart voor haar medemensen! ❤️

Na het begin van de oorlog werd Lutsk overspoeld met duizenden vluchtelingen. Olena nam het initiatief en begon samen met haar vrienden en lokale nonnen de Stichting Antifragility. Hun doel was simpel: warme maaltijden bereiden voor mensen die niet meer voor zichzelf konden zorgen. Wat begon met 50 mensen per dag, groeide al snel uit naar meer dan 200 mensen die dagelijks afhankelijk waren van Olena voor een warme maaltijd. Op de eerste kerstdag waren er zelfs 245 mensen die van een warme maaltijd genoten.

Antifragility biedt zeven dagen per week hulp aan meer dan 200 kwetsbare mensen in Lutsk. Voor nog geen 1 euro kan Olena hen een warme maaltijd bieden. Deze arme mensen komen elke dag tussen de middag in de rij staan om eten te ontvangen, maar ook om andere lotgenoten te ontmoeten. De hulp is ook voor weeskinderen en soldaten. Voor bedlegerige en gehandicapte mensen wordt eten meegegeven. De bereiding en opslag van voedsel gebeuren vanuit het souterrain van de Drie-eenheidskathedraal, die centraal gelegen is in Lutsk.

Olena is momenteel bezig met het opzetten van een eetkantine in een schuilkelder onder de kathedraal. Dit project heeft als doel een veilige ruimte te creëren voor de mensen tijdens luchtaanvallen en hen een warme, droge omgeving te bieden waar ze in grote groepen kunnen samenkomen om te eten en elkaar te ondersteunen. “Waarom ben ik dit werk begonnen? Omdat het altijd mijn prioriteit is geweest om anderen te helpen! In deze eetkantine kunnen mensen niet alleen genieten van warme maaltijden, maar ook steun vinden bij ons en in elkaar. Nuttig zijn is niet alleen een woord; het is mijn motivatie in mijn dagelijks leven en in alles wat ik doe” aldus Olena, vertegenwoordiger van de hulporganisatie Antifragility. 
Stichting HUMANE ondersteunt Olena en Antifragility in hun humanitaire missie. Hoewel we helaas niet in staat zijn om miljoenen mensen in het oorlogsgebied te helpen, is ons doel om lokale hulporganisaties die op vrijwilligers steunen, te laten voelen dat ze gezien en gesteund worden. Hiermee kunnen zij hun belangrijke werk voortzetten en volhouden. Wij hebben uw hulp nodig, zodat Olena zich kan richten op de daadwerkelijke hulpverlening en hiermee zowel de continuïteit van de maaltijden als meer veiligheid voor de slachtoffers van deze wrede oorlog kan waarborgen. Hartelijk dank voor uw steun! 🙏

Wil jij het werk ook lokale hulporganisaties steunen? Help ons de winter door!

Doneer nu alsjeblieft! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *