Kunst weeft draden van verbondenheid en emotie, terwijl oorlog littekens van verdeeldheid en verwoesting achterlaat

Het contrast tussen kunst en oorlog kan niet groter zijn. Kunst is een van de mooiste uitdrukkingen van menselijke creativiteit. Bij het IJsbeeldenfestival komen de grootste ijskunstenaars ter wereld samen om ons te laten genieten van de mystiek en puurheid van ijs. In contrast brengen de oorlogen die momenteel in de wereld woeden alleen maar meer pijn en lijden. 

Met de naderende strenge winter lanceren Stichting HUMANE een Het Ijsbeelden Festival de wintercampagne: “Samen de Winter Door!”  Help ons alstublieft in de strijd tegen honger! 

“Is dit echt zo’n groot probleem?”

Als gevolg van de oorlog in Oekraïne heeft de wereld te maken met een verwoestende voedselcrisis. Er zijn meer dan 6 miljoen mensen ontheemd geraakt en maar liefst 17 miljoen mensen in Oekraine zijn afhankelijk geworden van humanitaire hulp om te overleven. Daarbuiten, is Roemenië, dat al bekend stond als een van de armste landen in Europa ook zwaar getroffen door de voedselcrisis. Meer dan de helft van de bevolking op de platteland leeft nu in extreme armoede. Triest maar waar: één op de drie kinderen in arme gezinnen gaat met honger naar bed!

“Wat kan mijn bijdrage nou echt veranderen?” 

Met jouw donatie van slechts één euro kunnen wij een warme maaltijd bieden aan iemand in nood. Jouw bijdrage kan het verschil maken voor iemand die honger lijdt.

“Hoe weet ik zeker dat mijn geld goed besteed wordt?”

Wij zullen hard werken voor elke euro die jij doneert om ervoor te zorgen dat het een warme maaltijd op tafel zet! Met jouw hulp zullen de lokale vrijwilligers in crisisgebieden in staat zijn om lokaal verse producten te kopen en een gezonde maaltijd te koken voor de kwetsbare mensen in nood die niet meer in staat zijn om voor zichzelf goed te zorgen. 

“Ik kan zelf niet veel missen, wat kan ik dan doen?”

Door slechts één euro te doneren, kun je toch een verschil maken. Elke kleine bijdrage telt.

“Waarom zouden we nou juist jullie steunen?”

Stichting HUMANE  werkt transparant en traceerbaar. Wij werken 100% vrijwillig zonder enige overheadkosten. Dit onderscheidt ons van andere hulporganisaties.

Wij werken samen met lokale vrijwilligers die met hart en ziel betrokken zijn bij de problemen van hun mensen, en weten ook het beste waar hulp het meest nodig is. Ze helpen ons bij het identificeren van mensen die bijzondere hulp nodig hebben, met speciale aandacht voor kwetsbare bevolkingsgroepen zoals kinderen en ouderen.

Ans Markus doet mee met “Samen de Winter Door!”

Te midden van oorlogen en conflicten schildert Ans Markus een meesterwerk van hoop en hereniging, waar de kracht van kunst de kinderen in nood omhelst.

Haar schilderij “De Hereniging” is gedoneerd aan HUMANE, met als doel om hulp te bieden aan de kinderen in nood.  Ans raakt ons diep en laat ons  nadenken over de impact van oorlog, maar ook over de mogelijkheden van herstel.

Help ons de winter door! Doneer nu alsjeblieft! 

Dit schilderij is symbolisch voor de hereniging”

Ans Markus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *