In tijden van oorlog en conflict is het moeilijk om hoop te vinden, maar soms zijn het juist de kunstenaars die ons eraan herinneren dat er altijd ruimte is voor verbinding en hereniging. De Nederlandse kunstenares Ans Markus heeft met haar nieuwste kunstwerk een krachtige boodschap van hoop gecreëerd. Haar schilderij, gedoneerd aan Stichting HUMANE, is bedoeld om hulp te bieden aan de kinderen in nood en om een symbool van hereniging te zijn.

Al meer dan 45 jaar schildert en exposeert Ans Markus met grote passie en toewijding. Haar werken worden geprezen om hun intense humane boodschap. Met haar stijl van nieuw realisme plaatst ze zichzelf in de traditie van gerenommeerde kunstenaars zoals Frida Kahlo en Charley Toorop. Na een periode van ziekte in 2020 heeft Markus zich herpakt en haar artistieke carrière voortgezet met de expositie “Verbonden vrijheid”. Dit was haar eerste expositie sinds haar overzichtstentoonstelling in Museum de Fundatie vijf jaar geleden. Op dit moment richt ze haar energie voornamelijk op projecten die zij betekenisvol acht in deze tijden.

Het nieuwste kunstwerk van Ans Markus, draagt een symbolische boodschap van hereniging. Het schilderij is een uitdrukking van hoop, een visuele herinnering aan de wens dat gezinnen weer samenkomen en dat er ruimte is voor verbinding, zelfs te midden van een wrede oorlog. Markus heeft met haar kunstwerk de kracht om emoties op te roepen en de kijker te laten nadenken over de impact van oorlog maar ook over de mogelijkheden van herstel.

De donatie van het kunstwerk aan Stichting HUMANE is een daad van medeleven en solidariteit. Dank u wel Ans!

HUMANE zal het kunstwerk veilen en de opbrengst volledig inzetten om hulp te bieden aan de getroffen kinderen en hun gezinnen in crisis gebieden. Door deel te nemen aan deze actie kunnen mensen niet alleen een prachtig kunstwerk verwerven, maar ook bijdragen aan een betere toekomst voor degenen die het het hardst nodig hebben.

Met deze actie streven wij ernaar kunst op een zachte, maar krachtige manier in te zetten als instrument om bewustzijn te creëren en positieve verandering teweeg te brengen.

Wil je meedoen met Ans en HUMANE aan deze mooie actie? Ben je geïnteresseerd in de aanschaf van dit prachtige schilderij?

“Dit schilderij is symbolisch voor de hereniging”

Ans Markus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *