Resultaten van Stichting HUMANE

Levering energie gerelateerde hulpmiddelen Baas B.V.

Sinds maart verzamelt energiespecialist Baas B.V. hulpmiddelen om onze lokale hulpverleners in Oekraïne en Roemenië te voorzien van energie gerelateerde hulpmiddelen. Inmiddels is de eerste lading van deze hulpmiddelen aangekomen. We zijn ontzettend blij met deze donatie en we weten zeker dat het gereedschap en de apparaten zeer welkom zijn.

Levering hulpmiddelen van onder andere Auping en Trixon

De tweede vrachtwagen vol met hulpmiddelen wordt ingeladen en gaat onderweg naar Botosani, Roemenië. Dankzij Verhoek (die de vrachtwagen aanleverde) en Jobtrans (waar op- en overslag plaatsvond) kunnen we de laatste 100 matrassen van onze sponsor Auping inladen, samen met medische hulpmiddelen en laptops. We zijn ontzettend dankbaar voor deze fantastische hulp.

De vrachtwagen is op 6 mei 2022 aangekomen op bestemming.

Levering hulpgoederen van Auping, Craft, G&W en ISALA

Een goedgevulde vrachtwagen kwam op 22 april 2022 aan in Botosani, Roemenië, met hulpmiddelen voor Oekraïne. Dankzij onze sponsoren werden geleverd:

  • 210 matrassen van Auping;
  • Thermokleding van Craft;
  • Multivitamines van G&W;
  • Mondkapjes voor ziekenhuizen;
  • En een gynaecologiestoel en kastjes voor de kraamkliniek.

We zijn ontzettend dankbaar voor alle donaties en trots dat we deze tot de nok toe gevulde vrachtwagen veilig is aangekomen in Roemenië.

Hulp aan oude mensen in Roemenië

Wist je dat niet alleen Oekraïne is zwaar geraakt door de oorlog. Ook in Roemenië veroorzaakt de oorlog noodlijdende situaties. Zeker de oude mensen in en rond Botosani, een regio waar de armoede voor de oorlog al hard om zich heen greep, lijden onder voedseltekorten, eenzaamheid en armoede.

Onze partner Grup CIvic Botosani vroeg daarom onze hulp en daar hebben we uiteraard gehoor aan gegeven. Daniel Caslariu van Grup Civic vertelt: ‘Oude mensen worden ten val gebracht door ziekte, armoede en eenzaamheid. Hun gezichten vertonen diepe groeven van het lijden. Uit hun ogen is elk sprankje hoop verdwenen.’

Daarom heeft Stichting HUMANE 1500 euro overgemaakt aan Grup Civic om noodpakketten te kunnen afgeven aan 22 oudere gezinnen in de gemeente Dersca, Roemenië, die het meest lijden onder de situatie. Caslariu: ‘De oude mensen huilden toen ze zagen dat er vreemden waren die aan hen dachten en een sprankje hoop en vreugde wilden brengen. Door hun dankbaarheid konden ook wij het niet droog houden.’

Caslariu reed samen met een groep enthousiaste vrijwilligers rond om de pakketten af te leveren. Hij zet daarmee de vrachtwagen die we aan het begin van de oorlog hebben gesponsord goed in. We zijn ontzettend ontroerd door de actie van Civic Grup Botosani. En blij dat we een beetje hoop hebben kunnen geven aan hen die zo lijden onder de oorlog.

Wil je ook bijdragen? Doneer!

De nieuwe vrachtwagen

Hulp voor aanschaf vrachtwagen

Daniel Caslariu, de initiatiefnemer van onze lokale hulplijn in Roemenië, Grup Civic, zat met de handen in zijn haar. Van oorsprong hielp Grup Civic met humanitaire hulpverlening aan ouderen en armen in het buitengebied van Botosani. Sinds de oorlog in Oekraïne helpen ze in en om Botosani, maar ook in Oekraïne met de opvang van vluchtelingen. De groep helpt met vervoer, voedsel, slaapplekken, maar Daniel liep logistiek vast. Daarom heeft Stichting HUMANE geholpen met de aanschaf van een extra vrachtwagen. Zo kan hij meer hulpmiddelen, zoals de matrassen die wij vanuit Nederland hebben gestuurd, op de plaats van bestemming krijgen.

De overvolle bus waarmee ze eerder reden.
De nieuwe vrachtwagen

Donatie medische apparatuur

Albert Schweitzer Ziekenhuis

We hebben een ruimhartige donatie ontvangen van het Albert Schweitzer Ziekenhuis waarmee we noodziekenhuizen en de verloskundige praktijk die we in Oekraïne hebben opgezet kunnen bevoorraden. Zij voorzagen ons van: verloskundige bedden, couveuse, warmtebedden, bloeddrukmeters en drie beademingsapparaten. We zijn ontzettend dankbaar voor dit gulle gebaar en zetten de apparatuur binnenkort op transport naar Oekraïne.

ISALA Ziekenhuis, Zwolle

Het ISALA Ziekenhuis te Zwolle was één van de eerste donateurs. Zij leverden onder andere een gynaecologische stoel en apparatuur voor de kraamkliniek. Bedankt dat jullie er vanaf het eerste begin bij zijn om het verschil te maken voor zwangere vrouwen in Oekraïne.

UMC Utrecht

Ook UMC Utrecht leverde samen met ISALA vijf ultra-sound-systemen en een mobiel chirurgisch C-boogsysteem. We zijn ontzettend dankbaar voor deze gulle donatie.

Philips

Philips ondersteunt de donatie van de medische apparatuur van alle drie de ziekenhuizen. Ook sponsoren ze het transport naar Oekraïne. Het transport is mede-mogelijk gemaakt door een bijdrage en logistieke assistentie van BOMI Group. Bedankt dat jullie ervoor zorgen dat alles klaar is voor vertrek en veilig op de bestemming aan komt!

Paasbrodenactie

Dankzij onze donateurs kunnen we 2.000 gewone broden en 2.000 Paasbroden leveren in Oekraïne. Voedseltekorten zijn aan de orde van dag, maar vooral tijdens een speciale feestdag als Pasen extra schrijnend. Daarom zetten we de actie ‘Zet brood op tafel voor Pasen’ op en daarmee verzamelden we uiteindelijk genoeg om die 4.000 broden te kunnen laten produceren en afleveren in het noodgebied.

Donatie van Trixon

Trixon, specialist in gerefurbished tablets, laptops en smartphones, heeft 100 tablets gedoneerd aan Stichting HUMANE. De tablets zijn dezelfde dag nog op transport naar Roemenië en Oekraïne gegaan, zodat de vluchtelingen contact kunnen houden met de buitenwereld nadat ze huis en haard hebben verlaten om de oorlog te ontvluchten. We zijn ontzettend dankbaar voor de donatie.

Donatie 310 matrassen Auping

Auping heeft 310 matrassen geproduceerd voor een opvang in Roemenië. We zijn ontzettend dankbaar voor dit gulle aanbod. De matrassen zijn later deze maand op transport gezet. Hieronder zie je hoe nodig het was om de matrassen te vernieuwen om de vluchtelingen uit Oekraïne een goede opvang te geven.

Oude situatie

Levering nieuwe matrassen

Donatie Wecovi

Wecovi schenkt 10 pallets desinfectiespray en 10 pallets desinfectiedoekjes aan Stichting HUMANE. De spray is vooral nuttig in medische omgevingen waar oppervlaktes makkelijk gedesinfecteerd kunnen worden met de spray.

Donatie Romana Netea-Maier

Romana Netea-Maier heeft haar benoeming tot hoogleraar Endocriene Tumoren aangegrepen om geld in te zamelen voor Oekraïne. Uiteindelijk heeft de actie €1.595,- aan donaties opgeleverd. We zijn ontzettend dankbaar voor haar bijdrage en initiatief voor deze donatie.

Donatie Aura Timen

Aura Timen, voormalig Hoofd van de Landelijke Coördinatie Infectieziektebestrijding, wilde voor haar afscheid graag een cadeau ontvangen in de vorm van een donatie aan Stichting HUMANE. Uiteindelijk hebben we €1.250 in ontvangst mogen nemen. Bedankt, Aura en donateurs!

Donatie Zwolse Rotaryclubs

Stichting HUMANE brengt drie Zwolse Rotaryclubs in contact met Rotary Botosani. Dat leidt tot een donatie van €9.100 aan Rotary Botosani voor noodhulp voor Oekraïense vluchtelingen in Oekraïne en Roemenië. De donaties zijn omgezet in noodvoedsel en we hebben dat in drie transporten naar Roemenië gebracht. Op 19 april, 22 april en 5 mei zijn deze transporten aangekomen in Roemenië. We zijn ontzettend ontroerd door de enorme verbintenis tussen de Rotaryclubs en we danken de drie Zwolse Rotaryclubs voor hun gulle donatie.

Actie V.V. Hattem

Tijdens de stadsderby van V.V. Hattem was Stichting HUMANE aanwezig om armbandjes voor Oekraïne te verkopen. Een bandje kost minder dan een biertje, maar geeft onze donateurs de kans om hulpverleners in Roemenië en Oekraïne te ondersteunen én te laten zien dat zij Oekraïne een warm hart toedragen.

Tijdens de derby zijn uiteindelijk 56 bandjes verkocht! Dat betekent een mooie opbrengst van €140,- voor Stichting HUMANE.

Actie Albert Heijn

Het goede doel voor statiegeld van Albert Heijn in Hattem gaat al weken naar Stichting HUMANE. Tot nu toe heeft deze actie al €1.493,50 opgeleverd! We zijn ontzettend blij met deze gulle donatie en danken Albert Heijn en alle Hattemers die gedoneerd hebben voor hun bijdrage.

Actie Geel Blauw voor Blauw Geel

V.V. Hattem haalt 5.050 euro op voor Oekraïne met de actie Geel Blauw voor Blauw Geel. Daarvoor organiseerden ze meerdere activiteiten tijdens de wedstrijd tegen BAS Voetbal uit Biddinghuizen. We zijn ontzettend dankbaar voor deze actie.

Actie Lionsclub Hattem

Lionsclub Hattem organiseerde op 10 april een wijnproeverij waarvan de opbrengst volledig ten goede van Stichting HUMANE kwam. Ze hebben voor Oekraïne uiteindelijk €2.500,- verzameld. We zijn ontzettend blij met deze opbrengst!

Actie Britten Concert voor de Vrede

Op zondag 3 april werd het Britten Concert voor Vrede georganiseerd. Alle opbrengsten gingen naar onze stichting. Ze haalden uiteindelijk €8.700,- op! We zijn ontzettend dankbaar voor hun gulle donatie.

Actie van Oscar

Stichting HUMANE ontving €74,70 van Oscar. We zijn ontzettend dankbaar voor zijn actie!

Actie Julia, Julie, Vesper en Evi

Vier meiden uit Hattem hebben alles op alles gezet om zoveel mogelijk geld te verzamelen voor Stichting HUMANE en dus de oorlog in Oekraïne. Julia, Julie, Vesper en Evi verzamelden flessen en verkochte zelfgemaakte armbandjes, waarmee ze €77,75 hebben verzameld en gedoneerd.

We zijn ontzettend dankbaar en heel blij met de bijdrage. We zorgen dat jullie donatie snel en direct bijdraagt aan onze hulp aan de lokale hulpverleners in Oekraïne.