In “Liturgy of Anti-Tank Obstacles” gebruikt regisseur Dmytro Sukholytkyy-Sobchuk symbolen om de eenheid van het Oekraïense volk te tonen bij het verdedigen van hun land.

“Voor de oorlog was ik filmmaker, nu is iedereen een vrijwilliger” zei Dmytro Sukholytkyy-Sobchuk. De realiteit in Oekraïne is verdeeld in twee periodes – voor de oorlog en daarna. Elke burger probeert nuttig te zijn in dit nationale verzet.

Wat moeten kunstenaars doen in oorlogstijd? Dmytro Sukholytkyy-Sobchuk maakt documentaires om te laten zien hoe de oorlog zijn land heeft veranderd. De 12 minuten durende documentaire neemt het publiek mee naar de werkplaats van de religieuze beeldhouwers die na de grootschalige invasie begonnen met het maken van antitankobstakels. Stille figuren van Oekraïense figuren, engelen, Kozakken en meerdere kopieën van Jezus Christus, als een terracottaleger, verstijfden in afwachting van nieuwe creaties. Meesters lassen metalen verdedigingswerken voor de strijdkrachten van Oekraïne.

De woorden van de Oekraïense schrijver Oleksandr Mykhed aan het begin van Liturgy of Anti-tank Obstacles illustreren de mate waarin de oorlog de bevolking heeft verbonden: “De taal van de oorlog wordt nu door iedereen gesproken. En elke bajonet, wat het ook is, telt.”