Hoe langer de oorlog duurt, hoe groter de ontwrichting van het dagelijkse leven wordt.

“Borodyanka, Ukraine”

Banksy, de anonieme graffitikunstenaar, maakt zijn aanwezigheid bekend in het door oorlog verscheurde Oekraïne met een reeks muurschilderijen in de stad Borodianka, in de buurt van Kiev.

Een muurschilderij toonde een man die op de grond wordt gegooid tijdens een judowedstrijd door een jongen. Poetin, die een zwarte band had in judo, werd in mei ontheven van zijn functie als erevoorzitter van de Internationale Judofederatie.

Een ander muurschilderij toonde twee kinderen die een metalen tankval als wip gebruikten. Ook al is het tragish, er valt veel te leren van de kinderen die meer gericht zijn op hoop en toekomst dan op angst!

Het muurschilderij dat Banksy gebruikte om zijn aanwezigheid in het land te onthullen, is dat van een vrouwelijke turnster die balanceert op de ruïnes van een gebombardeerd huis. Mooi in zijn soberheid!

De in Bristol wonende kunstenaar, wiens werk voor miljoenen ponden wordt verkocht, plaatste vrijdag drie afbeeldingen van de muurschilderijen op Instagram, met als bijschrift: “Borodyanka, Oekraïne”.

Borodyanka is een van de steden die het hardst getroffen zijn door bombardementen sinds de Russische inval in februari. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *