Het Local Organizing Committee van het 6e Wereldcongres van de World Association of Cultural Psychiatry (WACP2022) organiseert 19 mei 2022 om 19.00 uur een gratis webinar over de opvang van vluchtelingen. Daarbij wordt een parallel getrokken met de oorlog in Bosnië. Hoe hebben we vluchtelingen destijds opgevangen? En hoe kan dat beter? Onze oprichter Aurora is bij dit webinar aanwezig. Wil je er ook bij zijn? Dat kan!

Door de oorlog in Oekraïne ontvluchten miljoenen Oekraïners het land, voornamelijk vrouwen en kinderen. Veel landen vangen oorlogsvluchtelingen op. Het opvangen van oorlogsvluchtelingen uit Oekraïne doet denken aan het opvangen van oorlogsvluchtelingen uit Bosnië.

Wat kunnen we leren van het opvangen van oorlogsvluchtelingen? Wat ging er goed en wat ging er mis bij het opvangen van oorlogsvluchtelingen uit Bosnië? Welke faciliteiten of middelen zijn het meest nodig? Hoe moet de gastsamenleving de integratie van oorlogsvluchtelingen faciliteren? Hoeveel ontwikkelden posttraumatisch stresssyndroom of andere psychische problemen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.